Rukomet

SiCG - Austrija 27:38

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • četvrtak, 11.12.2003.

I prije posljednjeg susreta današnjeg programa u zagrebačkom Domu sportova, sve je ostalo otvoreno. Poznato je da je u polufinalu reprezentacija Francuske, dok je reprezentacija Koreje još uvijek u igri za polufinale. Reprezentativkama SiCG u susretu s Austrijom za prolaz u polufinale trebala je pobjeda kako bi ostale u igri za polufinale...

Austrijanke su od samog početka susreta pokazale da neće biti lagan protivnik. Nakon početnog vodstva SiCG, Austrija u petoj minuti prelazi u vodstvo 4:3, a u desetoj minuti imaju i 9:5. Nakon 18 minuta igre nema nikakvih promjena na terenu. Austrija i dalje vodi s visokih 13:8. SiCG ima velikih problema u obrani, a da je razlika svega pet pogodaka najzaslužnija je vratarka Ana Vojčić koja je obranila nekoliko teških lopti. U 23. minuti odlične Austrijanke iznenađujuće vode 18:10 i SiCG je u velikim problemima. Do kraja poluvremena nema nikakvih promjena, Austrija i dalje igra odlično i na odmor odlazi s ogromnih 22:14.

Srpkinje i Crnogorke ništa bolje ne igraju niti početkom drugog dijela. I dalje početnički griješe u napadu što Austrijanke koriste i bez problema održavaju veliku rezultatsku prednost. Austrijska vratarka Beate Hofmann i u drugom poluvremenu dovodi do ludila vanjsku liniju Batinić-Petrović-Budimir svojim obranama. Petnaest minuta prije kraja susreta izbornik SiCG Zoran Ivić poziva time-out kako bi psihološki vratio svoje igračice. Niti to nije pomoglo, Austrija u 49. minuti dolazi do najveće prednosti u cijeloj utakmici 30:20, a u 50. minuti čini se da je sve gotovo, Barbara Strass postiže pogodak za 32:21 i jasno je da SiCG neće stići do željene pobjede. Do kraja susreta reprezentativke SiCG pokušavaju barem umanjiti poraz, ali niti to im ne polazi za rukom. Austrijanke pobjeđuju s visokih 38:27 što donosi neopisivo korejsko i španjolsko slavlje na tribinama Doma sportova.

Slika 1 od 1.

Odličnu Austriju predvodile su Beate Hofmann s 19 obrana i Stephanie Ofenbock s deset pogodaka, dok je najefikasnija u sastavu indisponiranih Srpkinja i Crnogorki bila Bojana Petrović s devet pogodaka. Ana Vojčić skupila je 14 obrana.

Ole Eliasen (izbornik Austrije): "Stvarno ne znam što se dogodilo SiCG? Mi smo odigrali jednu jako dobru utakmicu i samo smo htjeli pokazati da smo dobra ekipa. Ovo nije nikakva osveta za prvenstvo u Italiji, moje igračice samo su mi htjele pokazati koliko vrijede jer mi je ovo posljednja utakmica na klupi Austrije."

Zoran Ivić (izbornik SiCG): "Znali smo da će biti teška utakmica. Austrija je dobra i iskusna ekipa i s lošim pristupom nismo imali šanse. Loše smo igrali u obrani, kao i do sada imali smo problema u napadu, ali obrana je bila ključ. Ponovo smo primili previše laganih golova. Nisam htjeo riskirati s nekom agresivnijom obranom u drugom dijelu jer sam smatrao da to neće biti potrebno. Smatrao sam da će nam 30 minuta biti dovoljno za stizanje rezultata, ali djevojke nisu bile prave. Austriju smo mogli pobijediti samo s pristupom kao protiv Koreje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!