Zimski sportovi

Ante Kostelić: "Cilj nam je Svjetski kup"

Davor Sajko • srijeda, 06.11.2002.

Skijaška reprezentacija Hrvatske iskoristila je stanku između prve utrke u Soldenu i nastavka sezone u SAD za predstavljanje u zagrebačkom hotelu Opera.

Pred okupljenim novinarima svoje su viđenje nadolazeće sezone iznijeli Vedran Pavlek, direktor svih skijaški reprezentacija i Ante Kostelić najveći "krivac" što se Hrvatska "ugurala" među svjetske skijaške velesile.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

"Bez obzira na uspješnu proteklu sezonu, ove sezone ciljevi nam nisu ništa manji. Međutim, i dalje nam je prioritet zdravlje naših reprezentativaca", napomenuo je Ante Kostelić i nastavio: "Glavni cilj ove sezone biti će Svjetski kup, ali to ne znači da nećemo biti spremni za Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu. Imali smo problema na pripremama, prije svega Janica, koja je imala velikih problema s upalom slijepog crijeva, da bi kasnije iskrsnuo problem s koljenom. Ove sezone imamo više vremena za pripreme za Svjetsko prvenstvo i biti ćemo spremniji nego prije dvije godine u St. Antonu."

Janica Kostelić će ove sezone nastupiti u svim alpskim disciplinama (slalom, veleslalom, superveleslalom i spust), a u borbi za bodove Svjetskog kupa pridruži će joj se i Samoborka Nika Fleiss i mlada Riječanka Ana Jelušić. Izuzetno uspješan debi imala je mlada Riječanka u austrijskom Soldenu plasiravši se u drugu vožnju veleslaloma i osvojivši svoje prve bodove u Svjetskom kupu. Cilj četverostruke osvajačice olimpijskih odličja je ponoviti uspjeh od pretprošle sezone kada je u Areu uspjela doći do naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

"Dobre rezultate očekujemo od naših maldih skijašica, Nike i Ane. Ana je to na najbolji način najavila svojim 23. mjestom u Soldenu tako pokazalo svoj potencijal," potvrdio je očekivanja vodstva skijaške reprezentacije, Vedran Pavlek.

U muškom dijelu Svjetskog kupa nastupit će Ivica Kostelić koji je u ovu sezonu ušao kao najbolji slalomaš prošle sezone, a uz slalom Ivica će ove sezone voziti još i veleslalom. Izuzetno raduje i povratak Renata Gašpara koji je zbog teške ozljede koljena bio prisiljen propustiti proteklu sezonu tako da će se Renato priključiti hrvatskoj B-reprezentaciji.

Nakon otvorenja sezone Svjetskog kupa nastavak slijedi u SAD-a u Park Cityu, a do druge utrke Svjetskog kupa hrvatski će skijaški reprezentativci nastupiti na NorAm kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!