Ostali sportovi

SP: Argentina i Italija bez poluzavršnice

Danijel Kavelj • četvrtak, 10.10.2002.

Portugal – SR Jugoslavija 0:3 (20:25, 23:25, 16:25)

U prvoj četvrfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva odbojkaši Jugoslavije svladali su Portugal s uvjerljivih 3:0. Početak susreta je bio obećavajući za Portugalce, kada su uspjevali održavati minimalno vodstvo, međutim Jugoslaveni su vrlo brzo preko raspoloženog Miljkovića preokrenuli rezultat, te dobili prvu dionicu. Drugi set je donio izjednačenu borbu, ali na kraju je presudilo nekoliko servis pogrešaka mladih Portugalaca, što su iskusni Jugoslaveni znali kazniti. U trećem setu olimpijski i europski prvaci su samo potvrdili sigurnu pobjedu i ulazak među četiri najbolje momčadi svijeta.

Italija – Brazil 2:3 (23:25, 23:25, 25:23, 28:26, 15:13)

Reprezentativci Italije i Brazila odigrali su svakako najzanimljiviji četvrtfinalni susret. Obje momčadi demonstrirale su vrhunsku odbojku, pa su nijanse odlučivale u doslovno svakom setu. Brazilci su dobro počeli, dobili su prva dva seta, odlično je radio njihov prijem i napad predvođen Bitencourtom i Fihlom. U treću dionicu, talijanski izbornik ubacuje sve raspoložive snage, uključujući i nedovoljno oporavljenog Papija, što mu se i isplatilo, jer su "azzuri" proigrali i dobili sljedeća dva seta. Briljirali su Fei i Mastrangelo. Rulet tie-breaka, na kraju je ipak otišao na stranu "carioca", proradio je njihov blok za tijesnih 15:13 koji ih vode u poluzavršnicu.

Rusija – Grčka 3:0 (25:22, 25:22, 25:21)

Pobjednici Svjetske lige, reprezentativci Rusije nisu imali većih problema protiv vrlo dobrih Grka. Početak susreta donio je nešto veću izjednačenost, ali Jakovljev u napadu i Abramov na prijemu nisu dozvolili Grcima da se razmašu. U drugi set Rusi su ušli koncentriraniji, raspoložen je bio primač Tetjuhin, koji je bio prevaga za 25:22. U trećoj dionici Grci su se dobro držali do 17:17, ali presudio je izvrsni Abramov za maksimalnih 3:0.

Argentina – Francuska 1:3 (25:14, 27:29, 23:25, 18:25)

Domaćini svjetskog prvenstva oprostili su se u četrtzavršnici. Nakon izvrsnog početka susreta Argentine, Francuzi su se uspjeli vratiti u dramatičnom drugom setu, kod rezultata 27:27 presudio je Marquet s dva poena. Sljedeća dionica opet je donijela neizvjesnost, ovaj put prevagu Francuskoj su donijeli Antiga i Daquin, s po sedam poena svaki. U četvrtom setu "tricolori" su prikazali odličnu predstavu, iskoristili su svoj dobar prijem i slab blok Argentinaca za konačnu pobjedu od 3:1.

Parovi polufinala: Brazil – SRJ, Francuska - Rusija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!