Tenis

Davis Cup: Clement opet "izvisio"

Ivor Krapac • četvrtak, 28.11.2002.

Arnaud Clement, kao ni lani, ni ove godine neće sudjelovati u finalu Davis Cupa. Do završnog "obračuna" s Rusijom, koji će se ovog vikenda odigrati na crvenoj zemlji pariškog Bercya, Clement je bio standardan u drugom singlu, no sutra će njegovo mjesto zauzeti u završnici sezone sjajni 20-godišnji Paul-Henri Mathieu, prošlomjesečni pobjednik Moskve i Lyona. Odluci Guya Forgeta pomogla je i Clementova lakša ozljeda ručnog zgloba, zbog koje, po izbornikovim riječima, dosad standardni drugi igrač "nije maksimalno spreman, a 80 ili 90% za ovakav meč nije dovoljno."

Forgetova odluka je, osim vrlo razočaravajuća za Clementa, i prilično hrabra, jer Mathieu još nije odigrao meč u Davis Cupu! Sutra protiv Marata Safina, na otvaranju finala, će pritisak biti ogroman, no možda će pomoći pobjeda nad Safinom na putu do naslova u Moskvi... Statistika ne govori u Mathieuovu korist - dosad je samo jedan debitant, John McEnroe protiv Britanaca 1978., upisao pobjedu u finalu Davis Cupa. Još jedan veliki Amerikanac, Pete Sampras, nije došao do takvog pothvata - 1991. su jači bili Francuzi, s Forgetom i Henrijem Leconteom.

Ostatak izbora Forgeta i gostujućeg Šamila Tarpiševa nije iznenađujuć - drugi singl će sutra igrati Sebastien Grosjean i Jevgenij Kafeljnikov, u subotu su na redu parovi, Nicolas Escude i Fabrice Santoro protiv Safina i Kafeljnikova, a u nedjelju Grosjean i Safin, pa Mathieu i Kafeljnikov. Jasno, ako domaći izbornik, Rusi će teško nešto mijenjati, ne dobije neku novu ideju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!