Tenis

Davis Cup: Escude i Santoro "zapalili" Bercy

Ivor Krapac • subota, 30.11.2002.

Slika 1 od 1.

Francuzi su, nakon pet izjednačenih setova današnjih parova, korak do obrane naslova u Davis Cupu. Junaci više od 14 000 navijača u pariškom Bercyu bili su Nicolas Escude i Fabrice Santoro, sa 6:3, 3:6, 5:7, 6:3 i 6:4 protiv Marata Safina i Jevgenija Kafeljnikova - nakon tri sata i 44 minute velikog "trilera".

Slavlje, i ukupno vodstvo od 2-1, je pripalo domaćima, no mogli su proći i Rusi. Pamtit će propust kod 2:1 u setovima - početkom četvrtog su imali rani break, 2:0, na ruku im je, nakon nezgodnog pada, išao i problem Nicolasa Escudea s leđima, zbog kojeg je dobio i steznik, no nisu izdržali. Jedan servis, za gubitak prednosti, je ispustio Kafeljnikov, kasnije i Safin, pa, početkom odlučujućeg seta, još jednom mlađi Rus... "Kapital" kojeg domaća kombinacija više nije ispustila iz ruku.

"Bilo je bitno dobro servirati, spriječiti njihove reterne, naravno i biti solidan na mreži - bez obzira prebacujemo li prvi ili deveti volej", rekao je Escude. Santoro je dodao: "Ne vjerujem da su Kafeljnikov i Safin padali, jednostavno - mi smo na kraju pokazali više. Pomogla je i publika, sve se sjajno poklopilo."

Rusi su proklinjali nedostatak sreće u najvažnijim trenucima, po riječima Kafeljnikova "nekoliko Escudeovih udaraca okvirom reketa, nekoliko dodira mreže", no nisu potpisali predaju. Iako je tradicija nemilosrdna - posljednji put su gubitak parova u završno slavlje "preinačili" Australci protiv Talijana, prije 25 godina.

Sutra bi isti pothvat trebali izvesti danas iscrpljeni vodeći ruski dvojac, čekat će ih odmorni Sebastien Grosjean i Paul-Henri Mathieu... Prvi su "na sceni", sasvim sigurno, Grosjean i Safin, a potom, ako ne bude izmjena, gubitnici prvog dana, Mathieu i Kafeljnikov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!