Tenis

Hopman Cup: Amerikanci "izbjegli" veliko finale

Ivor Krapac • subota, 04.01.2003.

Finale Hopman Cupa u Perthu nije donijelo nikakvu neizvjesnost. Reprezentacija SAD-a je "uništila" Australce s 3:0, s tri nastupa bez izgubljenog seta, preciznije - uz samo 17 ispuštenih gemova! Potpuna destrukcija, koja je Amerikancima donijela drugi naslov u prestižnom natjecanju mješovitih parova...

Serena Williams je u prvom meču odigrala u skladu s ugledom. Alicia Molik, koja u prednatjecanju u skupini nije ispustila ni set, nije mogla bolje od pet uhvaćenih gemova, 6:2 i 6:3... A onda je "na scenu" stupio James Blake i konačno, nakon četiri poraza u ranijim međusobnim susretima, našao "lijek" za Lleytona Hewitta. Impresivnih 6:3 i 6:4, nakon samo 64 minute! "Lleyton vjerojatno nije odigrao najbolje što može, no ovo je ipak nešto o čemu ću moći pričati djeci i unucima. Nikad dosad nisam imao 'skalp' prvog tenisača svijeta", presretan je bio Blake.

Parovi su zaokružili sliku o uvjerljivom američkom nastupu - završilo je sa 6:3 i 6:2, potom i s naznakom povratka. Serena je najavila da će doći i dogodine: "Moram se vratiti, ovo je nevjerojatno zabavno", a Blake nije mogao odbiti "pozivnicu" prve tenisačice svijeta.

Hopman Cup, finale: SAD - Australija 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!