Ostali sportovi

World Series: Anaheim izborio sedmu utakmicu

Tomislav Pacak • nedjelja, 27.10.2002.

Nakon dvije uzastopne pobjede u San Franciscu, Giantsi su poveli sa 3-2 u Svjetskoj seriji, finalu Major League Baseball, te tako došli nadomak titule prvaka za koju im je trebala još jedna pobjeda. A kada su sinoć u šestoj utakmici, u Anaheimu, poveli sa 5:0 u sedmom innigu, gotovo svi su povjerovali da su Divovi nova najbolja momčad u bejzbolu. Gotovo svi, jer u to nisu povjerovali igrači Anaheima, njihovih 44,506 navijača te "Rally Monkey", maskota Angelsa koja je zbog nevjerojatnog utjecaja na navijače i igrače Angelsa mnoge uvjerila u svoje gotovo mistične moći. Naime, Angelsi su uz pomoć publike, srca, a čini se i malog majmuna, 0:5 preokrenuli u 6:5 i tako izborili sedmu, odlučujuću utakmicu koja se večeras igra u Anaheimu.

Nikada u povijesti MLB playoffa niti jedna momčad suočena s eliminacijom nije preokrenula zaostatak od pet razlike, pothvat koji je sinoć uspio Angelsima. Gubili su domaćini 5:0 na početku sedmog inninga, Giantsi su već slavili, a novinari su već pisali hvalospjeve o Barryu Bondsu koji je uspio pogoditi još jedan home-run, četvrti u ovoj seriji. No tada se na semaforu pojavio "Rally Monkey", navijači su pozitivno "poludjeli", a kada je Scott Spiezio pogodio home-run za tri poena, bilo je jasno da je sve spremno za veliki povratak Anđela. U preokretu domaćih sudjelovao je i Barry Bonds koji je učinio veliku pogrešku u osmom innigu, koju je malo kasnije kapitalizirao Troy Glaus udarcem za dva poena koji su donijeli pobjedu Anaheimu.

U posljednjoj utakmici ove serije, odlučujućoj za naslov prvaka, za Giantse će startati Livan Hernandez, dok će Angelse do pobjede pokušati dovesti rookie bacač John Lackey. Osim publike i "Rally Monkeya", na strani Angelsa biti će i statistika - posljednjih sedam sedmih utakmica u Svjetskoj seriji dobili su domaćini, kao što su to na primjer lani učinili Arizona D-Backsi protiv NY Yankeesa.

World Series, šesta utakmica: Anaheim Angels - San Francisco Giants 6:5 (3-3);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!