Ostali sportovi

Najavljen turnir odbojke na pijesku Vipme European open

Karlo Dževerlija • četvrtak, 12.06.2003.

Danas je na Jarunu, u Klubu odbojke na pijesku Zagreb, održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen turnir odbojke na pijesku europske serije VIPme European Open Zagreb 2003. Turnir će se održati od 20. do 22. lipnja na terenima odbojke na pijesku u sklopu RŠC-a Jarun.

Riječ je o drugom po redu VIPme European Open turniru, koji je svoje prvo izdanje imao 2002. godine. Na temelju prošlogodišnjih iskustava i ove se godine očekuje dolazak ponajboljih odbojkaša i odbojkašica iz oko dvadesetak europskih zemalja te svih najboljih hrvatskih predstavnika. Uz turnir na otoku Kreti i finale u turskom gradu Alanyji (Alanya), VIPme European Open najjači je turnir europske serije.

Slika 1 od 2.

Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg VIPme European Opena je veći nego lani te iznosi 26.000 € (13.000 € osigurano je za ženski, a 13.000 € za muški dio turnira). Potvrda snage zagrebačkog turnira je i činjenica da sudionicima potencijalno donosi i određeni broj kvalifikacijskih bodova za Olimpijske igre u Ateni 2004. godine. Premda će se na Olimpijskim igrama u Ateni odbojka na pijesku tek treći put pojaviti kao službena sportska disciplina, već je u Atlanti i Sydneyu ovaj atraktivni sport privlačio najviše publike.

U svom pismu namjere organizatorima, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora istaknuo je da cijela hrvatska obala i Jarunsko jezero vrve atraktivnim mjestima za održavanje turnira odbojke na pijesku, što predstavlja veliki kapacitet koji se mora iskoristiti za popularizaciju i širenje ovog sporta u Hrvatskoj.

"Uoči drugog izdanja VIPme European Opena želim se još jednom zahvaliti svima koji su nam pomogli da ovaj turnir dovedemo i zadržimo u Zagrebu. Tu prije svega mislim na VIPnet kao generalnog i ostale sponzore, Europsku odbojkašku konfederaciju (CEV), te sve naše djelatnike i naravno promotora - marketinšku tvrtku MPG, bez kojih organizaciju ovako značajnog i zahtjevnog sportskog događanja ne bi bilo moguće realizirati." - izjavio je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!