Zimski sportovi

NHL: Nova pobjeda St. Louis Bluesa

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 04.11.2002.

Šest utakmica odigrano je sinoć u NHL među kojima su bili i dvoboji Rangersa i Bluesa te Dallasa i Detroita, četiri momčadi koje imaju aspiracije na osvajanje Stanley Cupa. I dok tri od te četiri momčadi i igraju kao legitimni kandidati za tron, NY Rangersi, bez obzira na skupocjeni roster, ne izgledaju kao momčad koja će uopće izboriti doigravanje. Šesti poraz u osam utakmica Rangersi su sinoć doživjeli kod kuće protiv raspoloženog St. Louisa, koji je znao iskoristiti pogreške igrača Rangersa, prvenstveno Erica Lindrosa.

Centar Njujorčana ponovno je zaradio "glupo" isključenje, koje je iskoristio Scott Mellanby za odlučujući gol za 3:2. Mellanby je golu pridodao i asist, Doug Weight zabilježio je dva dodavanja, a Fred Brathwaite obranio je 23 udarca za Blues koji su slavili u posljednjih osam utakmica. Detroit i Dallas odigrali su jednu u potpunosti izjednačenu utakmicu, a o tome svjedoči osim završnih 3:3 i rezultat svake trećine - 1:1. Ulf Dahlen predvodio je Starse s dva pogotka, još jedan dodao je Mike Modano, dok su strijelci za Red Wingse bili Lidstrom, Williams i Datsyuk.

Anaheim je neposredno prije utakmice odao počast osvajačima Svjestke serije, bejzbolašima Anaheim Angelsa. Iako je ta ceremenija podigla atmosferu u dvorani, Moćne patke izgubile su od San Josea koji je tako prekinuo niz od tri poraza. Mike Ricci postigao je dva pogotka s igračem više, Owen Nolan dodao je jedan s igračem manje, a Teemu Selanne pokazao da Sharksi mogu zabiti i s jednakim brojem igrača na ledu. Strijelci za Anaheim bili su Sykora, Rucchin i Čistov.

Rezultati, 3. studenoga: NY Rangers - St. Louis 2:3; Columbus - Buffalo 3:2; Detroit - Dallas 3:3; Phoenix - Nashville 2:1; Chicago - Edmonton 1:4; Anaheim - San Jose 3:4;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!