Vodeni sportovi

Louis Vuitton Cup: Oracleov prvijenac

Igor Dragozetić • četvrtak, 16.01.2003.

Slika 1 od 1.

Američki Oracle BMW došao je do svoje prve pobjede u finalnoj seriji Louis Vuitton Cupa. Odlični jučerašnji nastup bio je samo najava za današnje događaje. Čini se da je pomak napravljen odlaskom Dicksona na mjesto taktičara dok je kormilo preuzeo Holmberg, tome treba pridodati i činjenicu da je puhao nešto slabiji vjetar koji odgovara američkoj jedrilici. Švicarska momčad danas je opet odlično započela, ali je agresivni finiš Oracleu donio prednost od ukupno 2 minute i 13 sekundi i nadu u preokret ukupnog rezultata.

Slika 2 od 2.

Ian Burns nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede: " Drago nam je da smo došli do pobjede kojoj su kumovali i sami uvjeti tijekom utrke tako dan ne znam da li uspjeh u potpunosti naša zasluga. No bitno je da smo skinuli teret i razbili psihološku barijeru. Alinghi nam je zadao velikih problema tijekom posljednjih sedam, osam međusobnih susreta, te nas samim time ova pobjeda još više veseli."

Komentirajući današnji poraz, Brad Butterworth, iz Alinghi Challenga je ustanovio kako je to dokaz kvalitete natjecanja: "Mislim da su obje momčadi po prikazanomzaslužile ovo finale. Tijekom cijeloga natjecanja sve su bolje i svjesni smo velikog potencijala naših protivnika i ogromnih napora koje moramo uložiti da bi došli do konačne pobjede. Ali bolje da je tako jer momčad koja dođe do America's Cupa bez puno muke jednostavno nema prevelikih šansi protiv branitelja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!