Vodeni sportovi

56 posada u utrci od Sydneya do Hobarta

Igor Dragozetić • petak, 26.12.2003.

56 jedrilica danas je započelo borbu na utrci Rolex Sydney - Hobart. Pred oko 200.000 gledatelja natjecatelje je ispratio jugoistočnjak jačine do 15 čvorova, što je značilo upečatljivi start sa spinnakerima...

Sam početak obilježilo je i prvo odustajanje, naime MKL 49 Strewth sa Geoffreyem Hillom nije uspio niti startati zbog problema s motorom. Samo dvije posade nisu startale sa spinnakerima, a one su ujedno i najveći favoriti ove utrke. Maxi-krstaši Skandia s kormilarom Grantom Woringhtonom i Zana sa Stewartom Thwaitesom opredijelile su se za drugačije strategije i odvajanje od ostalih manjih jedrilica, te s obzirom na sadašnji mali razmak gotovo da jedre vlastiti match-race.

U vodstvu je jedrilica Grundig AAPT kojom kormilari Chris Nicholson. Prema njegovim riječima polovica posade od osam članova pokušava uhvatiti čim više odmora ne bi li u kasnijoj fazi utrke dali svoj maksimum, iako svjesni da moraju ostvariti čim bolje vrijeme niz vjetar jer u drugačijim uvjetima njihove će šanse biti male. Osim u realnom poretku, Grundig AAPT vodi i po IRC-u ispred jedrilica Quest i Loki. Po IMS-u prva je jedrilica Yendis Geoffom Rossom, a iza nje slijede Love & War i Ragamuffin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!