Vodeni sportovi

Na Hvaru započela 27. Međunarodna novogodišnja regata

Igor Dragozetić • nedjelja, 28.12.2003.

Više od 200 jedriličara od danas pa do posljednjega dana ove godine natječe se na otoku Hvaru u četiri klase, Optimist, Laser, Laser Radial i Laser 4.7. Prvoga dana natjecanja vrijeme je išlo na ruku organizatorima te su održana po tri plova…

U klasi Optimist u konkurenciji 154 jedriličara trenutačno je na prvome mjestu Filip Kljenak, iz jedriličarskog kluba Split, s pet negativnih bodova. Drugi je Slovenac Nik Pletikos s dva negativna boda više dok je treći Filip Matika, iz pulskog kluba Vega, s devet negativnih bodova. Četvrta je Tajana Ganić, koja je na nedavno održanoj, vrlo jakoj, Euromed regati na Malti završila deseta.

Prvo mjesto klase Laser nakon prvoga dana drži Milan Vujasinović, član splitskog Labuda, koji ima četiri negativna boda. Iza njega je, aktualni europski viceprvak, Mate Arapov, a zatim slijedi Luka Radelić iz jedriličarskog kluba Mornar, s 12 negativnih bodova koliko ima i četvrtoplasirani, aktualni europski prvak, Vasilij Žbogar.

U klasi Laser Radial nakon tri odjedrena plova vodeći je Tonči Stipanović, dok mu je prvi pratitelj Daniel Mihelić. Luka Mratović na trećem je mjestu. Među 28 jedriličara klase Laser 4.7 trenutačno vodi Milos Landowski ispred Tudora Bilića na drugom i Luke Domijana na trećem mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!