Vodeni sportovi

Arapov i Pletikos preuzeli vodstvo

Igor Dragozetić • ponedjeljak, 29.12.2003.

Drugi dan jedrenja na 27. međunarodnoj novogodišnjoj regati na Hvaru donio je jači vjetar no što je to bio jučer te je odrađen po jedan plov osim u klasi Optimist gdje su natjecatelji odjedrili dva puta…

U klasi Optimist Slovenac Nik Pletikos preuzeo je prvo mjesto zahvaljujući najboljem vremenu u četvrtom jedrenju i drugom mjestu u petom. Luka Divjakinja, iz jedriličarskog kluba Opatija, na drugom je mjestu sa sedam negativnih bodova odnosno dva više od vodećeg. Filip Matika zadržao se na trećem mjestu dok je, jučer vodeći, Filip Kljenak nakon današnjeg šestog i četvrtog vremena pao na čevrtu poziciju ukupnog poretka.

Mate Arapov preuzeo je ulogu lidera klase Laser osvojivši prvo mjesto u danas održanom plovu. Milan Vujasinović je na drugom mjestu s istovjetnim brojem negativnih bodova, a današnje jedrenje završio je s trećim vremenom. Luka Radelić danas je došao drugi što mu je omugućilo zadržavanje ukupno trećeg mjesta s devet negativnih bodova.

Jedrenja u klasama Laser Radial i Laser 4.7 donijeli su potvrdu vodećih. Milos Landowski iz Poljske još je jednom bio bolji od konkurencije te u zbirnom poretku vodi s tri negativna boda dok drugoplasirani Tudor Bilić ima šest. Kako se poredak prve trojice ne bi mijenjao u odnosu na jučer pobrinuo se Luka Domijan osvojivši danas treće mjesto koje mu je donijelo istovjetnu poziciju i u ukupnom plasmanu. Klasom Laser Radial gospodari Tonći Stipanović koji je u dosad održana četiri jedrenja ostvario četiri prva mjesta. Daniel Mihelić nije danas završio jedrenje no bez posljedica, i dalje je drugi. Današnjim drugim mjestom Marko Matić, iz jedriličarskog kluba Mosor, popeo se na treće mjesto generalnog plasmana, a Luka Mratović pao je na sedmu poziciju nakon što je četvrti plov završio kao deseti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!