Skrol

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers

subota, 19.04.2003.

Slika 1 od 1.

Dallasu je laknulo kada su saznali da će im suparnici u prvom krugu doigravanja biti Trail Blazersi, a ne Lakersi. Doduše ni to ih ne treba previše veseliti jer će im Blazersi zadati jako puno problema.

O šansama Blazersa uvelike ovisi Scottie Pippen, tj. koliko će on moći igrati. Pippen se tek vratio nakon operacije koljena i dvoumi se hoće li igrati jer ne želi naštetiti ekipi. Pippen je bez sumnje vođa Blazersa i s njim i bez njega Blazersi nisu ni približno isti. Scottie ove sezone starta na poziciji playmakera i Blazersi samim tim suparnicima zadaju dosta problema. Ključni igrač Portlanda. Na beku starta Derek Anderson koji je odličan igrač, jako dobrog šuta, zna dodati i odigrati solidnu obranu. Na krilu starta Bonzi Wells koji je u nekim utakmicama igrao kao superzvijezda i velika je budućnost momčadi.

Rasheed Wallace je bez sumnje igrač koji ne koristi maksimalno svoje mogućnosti. Iako ima visinu i mogućnosti da igra pod košem, Wallace jako se voli izvlačiti na vanjske pozicije i šutirati trice. Maurice Cheeks, trener Blazersa, ga nekad tjera da šutira jer puno dodaje pokušavajući druge učiniti boljima. Dosta dobar obrambeni igrač. Dale Davis je početni centar. Davis je veoma dobar obrambeni igrač i solidan šuter s manjih udaljenosti.

Klupa Blazersa je odlična. Zach Randolph je počeo igrati jako dobro u zadnjih 10-ak utakmica i ne bi trebalo čuditi ukoliko započne susret umjesto Davisa. Arvidas Sabonis još je jedan centar koji može startati iako Cheeks preferira da završava utakmice. Sabas može u potpunosti promijeniti igru svojim ulaskom. Odličan je dodavač i svako udvajanje završi dodavanjem otvorenom suigraču. Ruben Patterson je odličan obrambeni igrač. Nije vrstan šuter. Damon Stoudamire i Jeff McInnis su veoma dobri playmakeri koji bi u većini momčadi mogli startati.

Dallas je poznat kao momčad koja igra odličan napad i slabu obranu. Njihova igra većinom se zasniva na vanjskim igračima i to će biti problem protiv atletske postave Blazersa. Steve Nash je jedan od najboljih playmakera lige. Može zabiti, ući pod koš, dodati otvorenom suigraču. Veoma je brz i nekad ga je teško čuvati. Michael Finley ne propustio dosta utakmica zbog ozljede i nije poznato koliko će moći pružiti. Don Nelson nekad počinje susret s Raja Bellom, nekad s Adrianom Griffinom, nekad s Eduardo Najerom. Bella je dobar obrambeni igrač, kao i Najera koji je dobar skakač i solidan šuter.

Dirk Nowitzki je jedan od najboljih igrača lige. Malo je stvari koje ne može. Jedina slabija strana je obrana koja je doduše napredovala ove sezone. Na centru startaju Bradley ili Lafrentz. Bradley je najviši igrač u ligi i dobar bloker dok je Lafrentz solidan bloker i jako dobar šuter za svoju visinu. Glavni igrač s klupe je Nick Van Exel. Van Exel je jako dobar u velikim utakmicama, zabija kad treba. Može bez problema zabiti 20-ak koševa na 20 minuta ako ga krene.

Sport Net prognozira:
Dosta toga ovisi o Scottieu Pippenu. Bude li on igrao kako je igrao tokom drugog mjeseca Blazersi će imati velike šanse. Cilj je da što više igraju pod koš i tako koriste slabosti Dallasa. Vanjski igrači Blazersa su jako dobri u obrani i zadat će probleme. Blazersi mogu pobijediti sve momčadi u ligi i Dallas je jedna od njih. U prošlosti su govorili da bi bili prvaci da nije Lakersa. Eto im prilike da dokažu.
Blazersi 4-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!