Ostali sportovi

EP: Stolnotenisačice u polufinalu

Davor Sajko • nedjelja, 30.03.2003.

Drugog dana Europskog prvenstva u stolnom tenisu hrvatska je ženska reprezentacija pobjedom protiv Bjelorusije osigurala polufinale, dok su stolnotenisače na putu prema medalji zaustavili Česi.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Pobjedom protiv Bjeloruskinja Hravtska je osigurala najmanje brončano odličje, a do pobjede u četvrtfinalu su hrvatske reprezentativke došle glatko, 3:0. Tamara Boroš je bila bolja od Viktorije Pavlovič (3:1), da bi još jedan poraz Bjeloruskinji Pavlovič nanijela i Andrea Bakula (3:0). Odlučujuću treću pobjedu osigurala je Cornelia Vaida pobjedom nad Logatzkajom u neizvjesnom meču s 3:2.

Za plasman u finale ženska reprezentacija Hrvatske igrati će protiv Rumunjske koja je u četvrtfinalu bila s 3:1 bolja od reprezentacije Srbije i Crne Gore. U drugom polufinalnom paru igrati će reprezentacija Italije i reprezentacija Mađarske.

Vezane vijesti

Stolnotenisači nisu se uspjeli plasirati u polufinale, a u tome su ih spriječili reprezentativci Češke u neizvjesnom susretu koji su naši reprezentatici izgubili s 2:3. Dvije pobjede za našu reprezentaciju ostvario je Zoran Primorac pobijedivši Cihaka i Korbela. Klasek je bio bolji od Jianga, a Roko Tošić je uknjižio dva poraza, od Klaseka te onaj odlučujući od Cihaka.

U polufinale muškog dijela Europskog prvenstva plasirali su se Švedska, Bjelorusija, Češka i Njemačka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!