Ostali sportovi

Filipovićev put ka vrhu!

Igor Kramarsich • ponedjeljak, 31.03.2003.

Protekli vikend je prošao vrlo uspješno za hrvatski sport. Prvo se u subotu nanovo rodila hrvatska nogometna reprezentacija i deklasirala Belgiju, samo dan kasnije u nedejlju je Mirko "Cro Cop" Filipović s nevjerojatnom lakoćom svladao Boba Sappa u K1.

Slika 1 od 1.

Dugo najavljivana borba između Filipovića i Sappa bila je šlag japanske večeri K1 borbi, borba između Davida i Golijata. Kada se u ringu nađu dva totalno suprotna borca, različitih mogućnosti teško je predvidjeti što će se dogoditi.

S jedne strane je bio Mirko Filipović, miran boksač od oko 100 kg, čije su najbolje vještine visoki udarci nogama, te jaka boksačka tehnika. S druge strane Sapp je "masa" koja "melje" što prije protivnika, nema veze kako. Bob Sapp teži oko 170 kg i bivši je igrač američkog nogometa i bivši hrvač koji je gotovo slučajno zalutao u K1 borbe.

Vezane vijesti

Znalo se i prije borbe da Filipović mora biti okretan i težiti što jačim udarcima nogama, a također je bilo poznato da je Sapp bez kondicije već u drugoj rundi pa bi u što dužem meču bile veće šanse našeg boksača.

Pompozno su oba boksača najavljivali brzi kraj meča i vlastite pobjede. Meč je bio vrlo kratak, niti jednu minutu. Filipović je krenuo pametno proučavajući svojeg protivnika kružeći oko njega na pristojnoj udaljenosti. U jednom trenutku Sapp se dovoljno otvorio i uspravio pa je Filipović več tu prvu šansu pretvorio u svoju pobjedu. Prvo je usljedio udarac u struk, u jetru, izuzetno bolno mjesto, Sappova slaba strana. Nakon toga slaba desnica i razorna ljevica bile su dovoljne da se Sappa ispruži u ringu. Koliko je ljevica bila razorna po Sappa dokazuje činjenica da su Sappu ustanovili prijelom kosti ispod desnog oka.

Ni sam Filipović nije mogao u prvi mah vjerovati da je toliko brzo došao do pobjede protiv ovakvog diva. Nakon nekoliko sekundi uslijedilo je slavlje u samom ringu i van njega. Nakon ovakve pobjede Filipović je, pun samopouzdanja, izjavio kako ga ništa ne može zaustaviti u osvajanju K-1 turnira. Postoji li netko tko mu ne vjeruje? Filipović je ovu pobjedu, koja će mu jako podići ugled među K-1 borcima, posvetio sinu Ivanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!