Ostali sportovi

Što je K1?

Igor Kramarsich • ponedjeljak, 31.03.2003.

Slika 1 od 1.

Borbe po K1 pravilima, ultimate fight i slične borilačke vještine su kod nas do prije koji mjesec bile gotovo nepoznate. Hrvatska već godinama igra jednu značajnu ulogu prije svega u K1 i to gotovo od njegova osnutka 1996. Krvave borbe, do granice izdržljivosti, borbe gotovo bez pravila. Sve je to K1, gdje je osnovno pravilo da pravila nema!

K1 spojio je stoljeća tradicije borilačkih vještina poput karatea, kung fu-a, kickboksing-a u moderan i napeti sport. Pravila K1 dopušaju borcima različitih kategorija da se bore zajedno.

Borci K1 koriste svoje najbolje vještine. Bore se na boksačkom ringu dimenzija 7,2 x 7,2 m omeđenim četverostrukim užetom. Svaki boksač obavezno mora nositi rukavice te štitnik za zube. Zabranjeni su "niski" udarci i borbe ne podu (što je kod ultimate fight dopušteno).

Hrvatska se do sada pokazala kao plodno tlo za odlične K1 borce. Prvi K1 turnir je osvojio Branko Cikatić 1996. godine, današnje su zvijezde ovog sporta Mirko Filipović i Stephan Leko (Hrvat s njemačkom putovnicom).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!