Košarka

Split CO - Reflex: Konfuzna pobjeda

Bernard Jurišić • subota, 04.10.2003.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Split CO uspješno je startao u ovogodišnje izdanje regionalne Goodyear lige. Pobjeda protiv beogradskog Reflexa (pravim imenom FMP Železnik), "žuti" su ispunili očekivanja, iako je na kraju bilo puno strke oko zadržavanja jednog poena prednosti i osiguravanja pobjede.

Od prvih minuta bilo je jasno da "žuti orkestar" još fukncionira prilično raštimano. Nije tu bilo prave "muzike", uglavnom su se svirale solaže, no na kraju je simfonija ipak uspjela, a publika je orkestar nagradila pobjedničkim pljeskom.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

U 12. minuti gosti su imali 11 poena prednosti (19:30), no serijom od 9:0, kasnije i 15:3, splitski su košarkaši okrenuli prednost na svoju stranu. No, do poluvremena su gosti ponovno stekli minimalnu rezultatsku prednost.

U drugom dijelu gosti su dugo zadržavali minimalnu prednost, sve tok novi splitski Amerikanac Curtis McCants nije poveo momčad prema pobjedu. U tandemu s Rančićem, napravio je seriju od 12:0 sredinom posljednje četvrtine i deficit od 61:68, preokrenuo u 72:68. Gosti su djelovali prilično izgubljeno u napadu, dugih 7 minuta nisu postigli pogodak, no dosta konfuzije bilo je i u redovima domaćina, pa prednost Splita nije bivala značajnijom.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

U zadnju minutu se ušlo sa 73:68, Splićani su pobjedu imali "na pladnju", no s dvije nesmotrenosti Smitha i Videnova, koji su srpskoj momčadi omogućili i pogodak i dodatno bacanje, pobjeda je stalno visjela u zraku. Vrhunac drame zbio se samo desetak sekundi prije kraja, kada je najbolji gostujući igrač Branko Jorović pogodio tricu za 79:78. "Žuti" su uspjeli izgubiti loptu pri izvođenju, nastala je strka oko reketa domaćina, no Popović nije realizirao ulaz i ostalo je minimalnih, ali dovoljnih +1.

Što se tiče izgleda splitske momčadi u prvoj utakmici u sezoni, očigledno je da to ni izbliza nije ono na što bi trebala žuta momčad sličiti u nastavku. Od novih igrača, jako se svidio Tommy Smith, koji je nadskakao skoro cijelu protivničku momčad, ostvarivši učinak od 14 poena i čak 23 skoka. I drugi Amerikanac, Curtis McCants bio je dobar, u presudnim trenucima odveo je "žute" do prednosti, a veliki dužnik ostao je Bugarin Filip Videnov.


Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Predrag Kruščić, trener Split CO-a: "Znao sam da će utakmica biti ovakva, ružna za gledanje, puna pogrešaka, jer je veliki pritisak stvoren na igrače da moraju pobijediti u sve četiri startne utakmice ove lige. Mene je iznenadilo što je velik broj mojih igrača pokazao veliku blokadu i lošu koncentraciju, no na kraju smo pobijedili i to je jedino što vrijedi izvući iz ove utakmice. Sve ostalo valja što prije zaboraviti."

Vlado Đurović, trener Reflexa: "Split je zasluženo dobio, a ja bih prije svih čestitao publici na korektnosti. Moja momčad je vrlo mlada i igrači su bili preplašeni, jer smo dobili informacije da nas u Splitu čeka puno ružnija atmosfera. Sve je bilo korektno, od atmosfere u dvorani, oko nje, dočeka naših igrača i funkcionera i nadamo se da ćemo moći uzvratiti gostoprimstvo u Beogradu. Što se tiče utakmice, presudio je velik broj skokova na strani Splita i naša promašena slobodna bacanja, posebno na kraju."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!