Zimski sportovi

Hokej, SP: Poznati četvrtfinalisti

Maša Babić • srijeda, 07.05.2003.

Današnje utakmice Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu donijele su četvrtfinaliste. To su Kanada, Slovačka, Češka, Švedska, Finska, Njemačka, Rusija i Švicarska. Švedska se ipak nije "poskliznula" protiv Švicarske, a Danska nije pobijedila Latviju pa Rusi napokon mogu odahnuti što se igranja u četvrtfinalu tiče.

Nijemci su odigrali svoju najbolju utakmicu prvenstva i zabilježili neriješen rezultat, 2:2, protiv domaćina. Švedska je pobjedila Švicarsku, a Austrija Ukrajinu s 5:2, dok je Latvija ostavila Dansku na posljednjem mjestu u skupini s 4:2.

Najžešća borba odvila se između Finske i Njemačke u Hartwall areni u Helsinkiju pred čak 13 289 gledatelja. Poveli su Nijemci u četvrtoj minuti golom Leonarda Soccioa, ali domaćini su ubrzo preokrenuli rezultat s dva gola Peltonena i Nummelina u power-playu. U prvoj trećini Finci su kontrolirali igru unatoč sedam minuta kazne, no nakon povratka s odmora počeli su puno griješiti.

Na njihovu sreću, Nijemci su imali problema s realizacijom golova u power-playu iako su Finci ubilježili 26 minute kazne. Ipak su uspjeli izjednačiti pogotkom Daniela Kerutzera u drugoj trećini, a ako se nije istaknuo napad istakla se obrana u njemačkim redovima, pa je tako vratar Oliver Jonas obranio gol 42 puta.

U utakmici između Švedske i Švicarske također se istaknuo vratar Lars Wiebel, s 44 obrane za Švicarsku, no švedski napad ipak je bio efikasniji s pet golova. Strijelci za Švedsku bili su Mats Sundin, Dick Tarnstrom, Mika Hannula, Jorgen Jonsson i Peter Nordstrom, a za Švicarsku oba gola postigao je Martin Pluss.

Austrija je istim rezultatom pobijedila Ukrajinu, a istakli su se najbolji Austrijanac Raimund Divis s dva gola i Martin Hohenberger s dva gola i asistencijom. Da su jači Austrijanci su dokazali posljednim golom kojeg su postigli s igračem manje. U četvrtoj utakmici Danci su "popustili" pod Latvijom i izgubili s 4:2, a istaknuo se Aleksandrs Kercs s dva gola.

U četvrtfinalu prvenstva Kanada će igrati protiv Njemačke, a Češka protiv Rusije. Švicarska će u gotovo "mission impossible" pokušati pobijediti aktualne prvake Slovake, a vjerojatno najzanimljiviji i najneizvjesniji susret bit će između susjeda Finaca i Šveđana.

Skupina E: Austrija - Ukrajina 5:2, Finska - Njemačka 2:2.
Poredak: Slovačka 9, Češka 9, Finska 5, Njemačka 5, Austrija 2, Ukrajina 0.

Skupina F: Latvija - Danska 4:2, Švedska - Švicarska 5:2.
Poredak: Kanada 9, Švedska 8, Rusija 4, Švicarska 4, Latvija 4, Danska 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrolSP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!