Ostali sportovi

EP, kvalifikacije (m): Mađari utišali hrvatska nadanja

Danijel Kavelj • nedjelja, 11.05.2003.

Odbojkašima Hrvatske ostala je još samo teorija da će se plasirati na Europsko prvenstvo, koje će se u rujnu održati u Njemačkoj. U susretu koji naši reprezentativci nisu smjeli izgubiti, Mađari su se pokazali kao kvalitetnija i bolja momčad, te slavili s rezulatom 3:1.

Hrvatska –Mađarska 1:3 (20:25, 28:26, 20:25, 15:25)

Zagreb, 10.5.2003. Dom odbojke Bojan Stranić.
Gledatelja: 250.
Suci: Triller (Njemačka) i Sodja (Austrija)

HRVATSKA: Ramadža, Momić 1, Polgar, D. Nojić, Sikirić 7, Kvesić, Vulin 7, Ž. Nojić (L), Omrčen 11, Zelić 1, Kovačević 11, Čošković 15. Izbornik: Vinko Dobrić
Pogreške za poen suparnika: 40

MAĐARSKA: Geiger (L), Tomanoczy 7, Veres 14, Janosi 10, Nagy, Szerekes 4, Mozer, Kantor 17, Koch 3, Gelencser 6, Urfi, Gubik. Izbornik: Gyorgy Demeter
Pogreške za poen suparnika: 30


Iako su Mađari demonstrirali čvršću i uigraniju odbojku, hrvatski odbojkaši nisu razočarali. Prva dva seta su ravnopravno parirali gostima, koje je njihov najbolji igrač Kantor često izvlačio servis poenima. U trećoj dionici Hrvati su se dobro držali 10:10, ali nakon toga je uslijedio pad u igri, što iskusniji Mađari koriste za vodstvo od 2:1. Posljednji set donio je samo potvrdu pobjede naših sjevernih susjeda, jer su vrlo brzo stekli visoku prednost, koju su samo održavali do kraja meča.

Vinko Dobrić, izbornik Hrvatske: "Unatoč porazu moram biti zadovoljan s ovim mladim dečkima. Prva dva seta smo bili ravnopravni, da bi pali skroz u iduće dvije dionice. Imali smo više srca i želje nego mogućnosti."
Tomislav Čošković, igrač Hrvatske: "Servis nam je bio slab, pa zbog toga i ostalo nije baš najbolje funkcioniralo. Vidjelo se definitivno da su Mađari najjači u ovoj skupini. Sve u svemu nismo nezadovoljni, pokazali smo da naše vrijeme tek dolazi."


U drugom susretu skupine A odbojkaši Bugarske svladali su Belgiju s 3:0 (25:23, 25:21, 25:19), pa će o konačnom putniku na EP odlučiti njihov dvoboj protiv naših izabranika.

Redoslijed: 1. Bugarska 9, 2. Mađarska 8, 3. HRVATSKA 7, 4. Belgija 6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!