Ostali sportovi

Sport Net Cup: Polgar i Karabaić najbolji

Igor Dragozetić • ponedjeljak, 28.07.2003.

Nakon tri dana odlične odbojke na Dunatu, na otoku Krku, Tihomir Polgar i Siniša Karabaić pobjedom u finalu nad Alenom Reićem i Dariom Miletićem došli su do naslova pobjednika Sport Net Cupa 2003.

Treće mjesto osvojila je riječka kombinacija Mladen Ostrogović i Siniša Tomić dok su četvrti Piragić i Bešić.

Prvi dan glavnog dijela turnira donio je iznenađenje po pitanju jednog od nositelja. Naime kombinacija Ozren Petrić i Obad u svoja prva dva nastupa zabilježila je dva poraza i time se oprostila od natjecanja. U prvom meču svladali su ih Mrakovčić i Danijel Karabaić rezultatom 22:20, 21:16, a zatim je u repesažu od njih bio bolji i slovenski dvojac Kobilica/Bole s 21:12 i 21:10.

Od daljnjeg natjecanja otplai su i Radoš i Kašljević, koji su, iako su dali sve od sebe poraženi od riječke momčadi Ostrogović/Tomić, a potom od kombinacije Bešić/Piragić. Prvoga dana glavnog turnira valja istaći utakmicu između Polgara i Karabaića te Ostrogovića i Tomića koju su Riječani izgubili u napetoj završnici rezulttaom 21:19, 20:22, 13;15. Nakon što su Reić i Miletić svladali Mrakovčića i Danijela Karabaića i ždrijebu pobjednika postalo je jasno da će se u lijevom polufinalu sastati Polgar/S. Karabaić i Reić/Miletić.

Prvi set lakoćom je pripao splitsko-riječkoj kombinaciji rezultatom 21:13. U drugome Polgar i Karabaić uzvraćaju s 21:18. dok triler trećeg seta odlazi na stranu Reića i Miletića sa 16:14.

U repesažnom dijelu, Ostrogović i Tomić teže od očekivanog pobjeđuju Slovence Alena Kobilicu i Tomaža Bole. 21:17, 14:21, 15:13 rezultat je kojim su Riječani otišli korak dalje u meč koji je pobjedniku osiguravao treče mjesto. Tu su se našao i Bešić koji je zbog ozljede Piragića igrao s Urankarom, a pobijedli su drugu izmijenjenu kombinaciju. Naime zbog ozljede nije mogao nastupiti Danijel Karabaić, pa je uz Mrakovčića igrao Goran Bonifačić. Bešić i Urankar prolaze bez teškoća s 21:10, 21:14.

U borbi za ulazak u desno polufinale Ostrogović i Tomić s 2:0 (21:10, 22:20) pobjeđuju Bešića i Urankara te dobivaju još jednu priliku protiv Polgara i Karabaića. Prvi set dobivaju Riječani s 22:20. U drugom setu odlaze na 17:13 i dolaze do velike prilike za prolaz u finale no Polgar i Karabaić vraćaju se u igru i s 21:19 ulaze u treći set. Riječka je kombinacija tu psihički pala te s 9:15 u posljednjem setu gube i opraštaju se od finala. Junak susreta i bio je Siniša Karabaić koji je išao iznad svoga maksimuma spašavao nemoguće lopte i pogađao presudne poene.

Finale donosi Polgaru i Karabaiću priliku za revanš protiv Reića i Miletića. 21:19 u prvom setu za Reića i Miletića za mnoge je značilo i rješenje pobjednika, no ne i za njihove protivnike. Polgar i Karabaić ubacuju u višu brzinu s jedne strane, a Dario Miletić propušta bitne poene s druge strane i 21:17 ulazi se u treći. Borba za svaki poen, veliki broj izjednačenja, adrenalin na najvišoj razini odlučili su posljednji set Sport Net Cupa 2003. Na kraju 16:14 za Tihomira Polgara i Sinišu Karabaića, koji su tako nasljedili prošlogodišnje pobjednike Ozrena Pančića i Željka Ćurčića.

Slika 1 od 2.

Titulu najboljeg igrača turnira osvojio je Siniša Karabaića koji je bio jedini amaterski igrač među tri prvoplasirane momčadi, ali se to u igri nije moglo primijetiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!