Vodeni sportovi

Prvenstvo Hrvatske (monotip): Uvjerljivi Sandalić i Jelačić

Igor Dragozetić • subota, 25.10.2003.

U Jezerima na otoku Murteru danas je, u organizaciji jedriličarskog kluba Ana započelo prvenstvo Hrvatske u monotipu. Okupila se 21 posada, koje su podijeljene u dvije skupine. Razvoj događaja prve skupine donio je sumrak favorita, dok je u drugoj sve prošlo shodno očekivanjima

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Dragozetić

Prva grupa natjecatelja sastavljena od 10 posada počela je s prvim plovom nešto prije 11 sati. Dočekala ih je bura jačine 20 do 25 čvorova. Nakon tri održana jedrenja poznati su i prvi finalisti. Najbolji učinak imao je Zvonko Jelačić iz jedriličarskog kluba Zenta. Druga je Zrinka Hrvoj iz zadarskog Uskoka. Treće mjesto osvojio je Marko Matić iz kluba Mosor, dok je na četvrtoj poziciji Branko Iljadica Rapo iz jedriličarskog kluba Val. Na petom mjestu je i druga ženska posada i skupine A, na čelu s Helenom Traub.

U drugoj skupini dominirali su Ante Vanjaka i Robert Sandalić. S dva prva mjesta i jednim drugim Sandalić je kao prvoplasirani ušao u finale, dok je Vanjaka završio drugi s jednim negativnim bodom više. Treće mjesto osvojio je Stipe Vitaljić iz jedriličarskog kluba Ana, a posljednju vizu za finale uzeo je Luka Colnago iz kluba Adria. Ženska posada na čelu s Tihanom Tadinac također je izborila pravo nastupa u finalnoj seriji koja će se sadržati od tri plova, kao najbolje rangirana u svojoj konkurenciji.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Dragozetić

"Više smo nego zadovoljni brojem prijavljenih posada, kojih je četiri više nego lani, a posebno raduje činjenica da imamo četiri ženske posade tako da ćemo imati i muškog i ženskog prvaka. Što se tiče vremenskih uvjeta mislim da su posade koje su jutros izašle na regatno polje imale vrlo dobre uvjete, a a iako je tijekom dana vjetar pao niti skupina B nije imala problema, te su se održala sva predviđena jedrenja." - rekao nam je u svom kratkom osvrtu Mladen Sinožić, direktor regate.

Finale je na rasporedu sutra s početkom u 10 sati.

Poredak kvalifikacija:
Skupina A
1. Zvonko Jelačić
2. Zrinka Hrvoj
3. Marko Matić
4. Branko Iljadica Rapo
5. Helena Traub
6. Vid Jeranko
7. Goran Ivanković
8. Nikola Dešković
9. Jan Winkler
10. Tonko Rameša

Skupina B
1. Robert Sandalić
2. Ante Vanjaka
3. Stipe Vitaljić
4. Luka Colnago
5. Ivica Buble
6. Neven Cuculić
7. Tihana Tadinac
8. Davor Kulušić
9. Darko Prižmić
10. Silvija Lah
11. Siniša Mihaljević

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!