Ostali sportovi

Mladostaši traže drugu pobjedu u finalu: 'Dobro se poznajemo'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 01.05.2024.
Mladostaši traže drugu pobjedu u finalu: 'Dobro se poznajemo'
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Pred nama je treća utakmica finala Prvenstva Hrvatske za odbojkaše između Mladosti i Murse. Trenutni rezultat je 1-1 u seriji, a dvoboj je najavio igrač zagrebačke momčadi Marko Repek...

U Domu odbojke u četvrtak će odbojkaši Mladosti, u trećoj finalnoj utakmici play offa Superlige, dočekati Mursu Osijek.

Igraj na Mladost Zagreb - Mursa Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prošlogodišnjoj finalnoj seriji za prvaka Hrvatske, koja se i igrala na tri pobjede kao i sada, u dramatičnih pet utakmica slavila je zagrebačka Mladost, i to s tri pobjede u nizu, nakon to su seriju otvorili s 0-2.

Prvu utakmicu u Osijeku, kada je Mursa stekla prednost domaćeg terena kroz regularni dio Superlige, Zagrepčani su izgubili, kao i sljedeću kod kuće, da bi u nastavku play offa dva puta pobijedili u Osijeku, i to s 3:0, te između toga doma s 3:1.

Ove godine svaka je momčad zadržala prednost domaćeg terena, pobijedivši s 3:1. Na rasporedu je dakle treća, ne i konačna, ali ništa manje važna, u četvrtak 2. svibnja u Domu odbojke (17.00 sati).

Momčad Mladosti, koja je regularni dio završila impresivnim skorom 22-0, i kojima su Osječani, koji su nakon 22 kola imali 17-5 i bili treći, nanijela u prošlom susretu prvi ovosezonski poraz, spremna je za revanš.

Marko Repek, primač-pucač Mladosti, koji će tek sljedeći mjesec napuniti 21 godinu, i čija odlična sezona nije prošla nezapaženo pa je primio i poziv na reprezentativne pripreme, pred susret u Domu odbojke kaže:

"Spremni smo za treću utakmicu, dobro smo proučili gdje smo griješili u prošloj i sigurno to više nećemo ponoviti", kratko će Marko koji ipak više 'govori' na terenu. I dodaje:

"Pustili smo previše duge serije poena Mursi, to moramo spriječiti ranije. Nekako nas je možda uljuljkao taj prvi set koji smo dobili, kao da smo nakon toga izgubili potrebnu agresivnost, kao da je krenuo sistem "lako ćemo". A protiv Murse se tako ne može igrati, to je jako kvalitetan sastav s odličnim pojedincima. S njima nema opuštanja."

O možebitnim taktičkim iznenađenjima Marko ne razmišlja.

"Toliko smo već puta igrali s njima, toliko se dobro poznajemo, da sam siguran da nas nemaju čim iznenaditi. Jednostavno, mi nismo bili pravi u Osijeku, i sada je odmah prilika da to ispravimo. Vjerujem u našu pobjedu u tom trećem ogledu, a nadam se i što većoj podršci s tribina, jer nam je njihovo navijanje i te kako potrebno", na kraju će Marko Repek, 188 cm visoki primač-pucač, standardni član udarne postave trenera Ratka Perisa, momak koji je dan ranije, na tribinama Doma odbojke, bio među najglasnijim navijačima na utakmici njegovih klupskih kolegica protiv Dinama, također u trećem susretu doigravanja za prvakinje Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!