Ostali sportovi

Odbojkašice zaključile EP kvalifikacije novim porazom

Goran Pervan • nedjelja, 08.06.2003.

U ženskoj odbojci ipak ništa nova. Iako se u seniorsku reprezentaciju vratio izbornik Ivica Jelić, a nominalno (ne još i igrački) i Barbara Ružić, Hrvatska je još daleko od slavnih uspjeha u 90-ima. U posljednjoj utakmici kvalifikacija za EP u Turskoj (rujan 2003.) Hrvatska je u Zagrebu izgubila od Njemačke 0:3 (21:25, 11:25, 19:25).

Nepovezana igra, loš prijam servisa, brdo grešaka i posvemašnji nedostatak raspoloženih igračica nije ni mogao donijeti bolji rezultat od maksimalnog poraza od rasterećnih Njemica, koje su već ranije bile osigurale nastup na Europskom prvenstvu.

Mlada srednja blokerica Maja Poljak, veliki potencijal za hrvatsku odbojku, jedina je znala prolaziti kroz njemački blok, no to je bilo daleko od potrebnog barem za jedan set.

Unatoč mogućim najavama Barbara Ružić nije zaigrala ni poena, što je i lako razumljivo s obzirom da je Barbara tek započela s treninzima i trenutačno na žalost ne bi mogla ponuditi puno više od - statiranja na parketu.

Šesti je to poraz Hrvatske u ukupno šest kola 3. kvalifikacijske skupine za EP. Hrvatska je osvojila samo dva seta!

"Željeli smo bolji rezultat, ali u ovom trenutku nismo mogli ponuditi više. Najveći je razlog što nam je ekipa neuigrana. Tek smo na trenutke igrali dobro. Treba nam još puno međunarodnih utakmica za napredak, a računamo i na povratak Nataše Leto i Barbare", rekao je izbornik Ivica Jelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!