Sportnet

Zagreb misli ozbiljno (osveta je slatka)

Sportnet • nedjelja, 15.02.2004.

Nakon što su igrači "Provincije" došli do pobjede u posljednjem susretu protiv ekipe "Zagreba" prije tri mjeseca, današnjim susretom "Zagrebaši" su se u potpunosti odužili "gostima".

Slika 1 od 1.
Foto: Maša Babić

Tri mjeseca je bilo više nego dovoljno da ekipa "Zagreba" nakon poraza poradi na pojačanjima te se u tišini pripremi za ovaj iznimno važan uzvrat. U akciji "Ojačajmo Zagreb" najviše se angažirao urednik nogometne rubrike Tomislav Pacak aka VD Vaart I. koji je uspio nadoknaditi trenutačni izostanak Marka Perisa, odnedavno poznatog odvjetnika, s dvojicom vanserijskih igrača. Ukazano povjerenje su Hrvoje Pavić, Igor Jurišić i Dario Dodić u potpunosti opravdali.

Na suprotnoj strani "Provincija" se "uljulkala" u lovorikama pobjede te je očito bezbrižno dočekala današnji uzvratni susret. Na kraju se takav stav pokazao krivim te su s velikogoričkog asfalta otišli pognute glave. Tek je dolazak Marka pl. Breljaka bila promjena u odnosu na prije tri mjeseca, međutim bilo je to više nego premalo.

Slika 2 od 2.
Foto: Maša Babić

Vezane vijesti

Početak susreta obilježili su igrači "Zagreba" koji su doslovno gazili "Provinciju". Seriju pogodaka otvorio je Pacak, a angažirana igra na svim pozicijama rezultirala je uskoro uvjerljivim vodstvom od čak 4:0. U tim trenucima se spremao debakl i poniženje u najgorem smislu riječi za "Provinciju", no kratkotrajni izlazak vratara VD Vaarta II. aka Davor Sajko dao je "krila" igračima "Provincije" koji su promjenu na vratima "Zagreba" iskoristili te nakon početničke "Wes Brown" pogreške nogometnog urednika načeli mrežu Zagreba, a uskoro i smanjili na 4:2.

Slika 3 od 3.
Foto: Maša Babić

Bio je to znak da se VD Vaart II. vrati u svojem najljepšem narandžastom dresu na vrata "Zagreba". Odluka koja je opet donijela prednost na stranu Zagreba.

"Provincija" se nije predavala iako su krajem susreta ostali bez Marka pl. Breljaka koji je naveo niz razloga zbog kojih je napustio teren. Nakon napuštanja i okretanja leđa svojim suigračima, "Provincija" je stisnula zube i uz određene korekcije u igri (i sastavu - zbog ozljede Dževerlije priključio im se Dodić) uspjela je iskoristiti opuštanje "Zagrebaša" te je stigla do, po prikazanoj igri, više nego fenomenalnih 8:8.

Ipak, uskoro zbog grčeva, nakon što je osujetio bezbroj napada Provincije, Ivor Krapac napušta teren, redove gostiju pojačava Pezić, a raspoloženi Dodić vraća se u Zagreb. U tim trenucima "Zagreb" na krilima odličnih prinova Hrvoja Pavića i Darija Dodića susret je bio odlučen u nekoliko minuta. Odlučujući pogodak vrijedan pobjede bio je djelo "Royja Keanea" Zagrebaša, Hrvoja Pavića.

Slučaj Breljak

Dolazak Marka pl. Breljaka najavljivan je bio kao veliko pojačanje, međutim ispostavilo se da je to ipak bilo samo očekivanje koje je na kraju u potpunosti odudaralo od istine. Solidna igra (čitaj stajanje i trčkaranje unutar nekoliko metara) bila je naprasno prekinuta svojevoljnim odlaskom sa terena. Iako su ga suigrači iz ekipe "Provincije" molili da im ne okrene leđa, Marko pl. Breljak bio je neumoljiv te se na razočarenje svojih suigrača uputio put nekadašnje hrvatske metropole, Varaždin.

Pokušavali su igrači "Provincije" nakon susreta doći do bilo kakvih olakotnih okolnosti koje bi barem donekle opravdale poraz, međutim jedina je danas očigledna stvar bila da "Provincija" trenutačno nema momčad koja bi se mogla suprotstaviti "Zagrebu". Spominjala se tu i kratkotrajna ozljeda Karla Dževerlije koja je po svemu sudeći ipak samo izmišljenja s obzirom da se spomenuti nije želio podvrgnuti pregledu dežurnog liječnika.

No, današnji je susret bio značajan odmak u onom sportskom smislu. Osim "ozljede" Karla Dževerlije nije bilo ozlijeđenih igrača što je u odnosu na preije tri mjeseca neusporediv napredak u fair playa (iako neki - Igor Dragozetić - još mogu poraditi na tome). Još su svježe rane na igračima Zagreba, Ivoru Krapac (natučena rebra i noge), Davoru Sajku (lagani potres mozga), Marku Perisu (ozljeda ligamenata), Pacaku (natučeni nos)...

Da li današnji izuzetno mali broj ozljeda leži u činjenici da su igrači "Provinicije" u igru ušli samouvjereno te nisu igrali svoju standardnu "igru" ili je prije tri mjeseca sve to bila samo slučajnost vidjeti će se u sljedećem susretu. U susretu koji će štošta toga reći. U susretu u kojem će "Provincija" morati napraviti velike pomake u svojoj igri...


Izjave nakon susreta:
Karl Dževerlija: (kroz zube) "Uvijek zaboravim čestitati onima koje pobjede. Neznam zašto je to tako. No, evo, čestitam im..."

Davor Sajko: "Ovo se zove gušt. Nemre ovo nitko platit.... hehehe"

Hrvoje Pavić: "Ma bolji smo i to više nego što rezultat pokazuje. Naše opuštanje i čisto naši pokloni bili su zaslužni što su uopće uspjeli dati koji pogodak. Bili su zreli za "nulu."

Tomislav Pacak: "Suigračima kapa do poda, a svoj pogodak posvećujem Marku Perisu - živijo Periskop!"

Marin Vuković:: "Nema veze, nakon uzvrata nova pobjeda "Provincije" bit ce jos slađa!"

Dario Dodić: "Svaka cast, provincijalci su se borili, ali tesko je protiv sindroma 'dolazim iz provincije, zagreb je uvijek bolji'"

Ostali igrači "Provincije" nisu uspjevali sakriti svoje razočarenje porazom te su u širokom luku zaobilazili novnare koji su pokušavali doći do izjava. Neprofesionalno, zar ne?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!