Ostali sportovi

SP, kadetkinje: Hrvatska peta

Danijel Kavelj • nedjelja, 17.08.2003.

Odbojkašice Hrvatske zaključile su svoj nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu pobjedom u susretu za peto mjesto protiv Tajlanda rezultatom 3:1 (26:28, 25:17, 25:14, 25:16). Azijatkinje su pružile otpor europskim prvakinjama samo u prvoj dionici, kada su realizirale petu set-loptu, dok su ostala tri seta otišla na stranu naših djevojaka. Nezaustavljiva je opet bila Senna Ušić s 23 poena.

Izbornik reprezentacije Nino Matjačić nije krio nezadovoljstvo osvojenim petim mjestom: "Za nas je peto mjesto razočaravajuće. Nadali smo se medalji, ali smo izgubili najvažniji susret na turniru protiv Italije. Sve u svemu, budućnost nam je svijetla, ipak smo ovdje nastupili bez tri ozljeđene igračice i kad se one vrate bit ćemo još jači."

Kapetan reprezentacije Dijana Reščić osvrnula se na susret: "Osim prvog seta, ovo je bio lagan meč za nas. Tajlanđanke su vrlo dobro krenule, ali kada smo ih pritisnule na obranu, imale su dosta problema s našim smeševima. Završile smo pete i mislim da to nije loš rezultat. Izgubile smo samo dva susreta na cijelom turniru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!