Ostali sportovi

Odbojkaši slomili Latviju 3:0, korak bliže Ateni

Goran Pervan • nedjelja, 21.09.2003.

Hrvatski odbojkaši pobijedili su Latviju 3:0 (25:15, 25:20, 25:18) u uzvratu eliminacijskog pretkvalifikacijskog kola za odlazak na Olimpijske igre u Ateni. Sada Dobrićevoj momčadi slijedi još teži zadatak - pretkvalifikacije na turniru u Finskoj u studenom...

Slika 3 od 4.
Foto: Karlo Dževerlija

HRVATSKA - LATVIJA 3:0 (25:15, 25:20, 25:18)
ZAGREB - Odbojkaški dom Bojan Stranić.
Gledatelja 300.
Suci: Gril i Stegnar (obojica iz Slovenije)
HRVATSKA: Momić, Polgar, D. Nojić, Sikirić 14 poena, Vulin 9, Omrčen 12, Zelić, Kovačević 12, Ćošković 2, Krnić 4, Ž. Nojić (L), Puljić. Izbornik Vinko Dobrić
LATVIJA: Leitis 1, Sorokins 3, Hotulevs 10, Jansons (L), Vanags, Iecelnieks 1, Grimailovs, Peda 8, Medenis 5, Hincenbergs 3, Vensbergs. Izbornik: Valts Mihelsons.
Servis-poeni: Hrvatska 3, Latvija 2
Servis-pogreške: Hrvatska 12, Latvija 8
Blok-poeni: Hrvatska 9, Latvija 2
Ukupno pogreške za poen suparnika: Hrvatska 22, Latvija 22.

Još jednom bravo za hrvatsku pomlađenu mušku reprezentaciju! Dečki su su lako obračunali s Letoncima i pošteno im uzvratili za strah u prvoj utakmici kad su gubili 0:2 u setovima (na kraju ipak uspjeli i pobijediti 3:2).

Slika 1 od 1.
Foto: Karlo Dževerlija

Pobjeda bez mrlje, kratki je opis večerašnjeg dvoboja u Zagrebu. Hrvatski odbojkaši rano su poveli, stekli razliku i sigurno je održavali - do kraja. Uporni Letonci su svašta pokušavali, mijenjali, ali protiv odlično raspoložene ekipe nije im išlo. S druge strane, sasvim je dobro išlo našim pucačima - Sikiriću, Kovačeviću i Omrčenu, a goste je odličnim blokovima dobrano iznenadio i naš tehničar Inoslav Krnić, inače jedan od najnižih igrača u utakmici.

No, na žalost odbojkaša njihov put prema Ateni tek je započeo. Riječ je stvarno o nemogućoj misiji. Jer, Hrvatska je prošla tek prvi krug pretkvalifikacija, sada slijedi pretkvalifikacijski turnir u Finskoj u studenom, gdje će nastupiti šest reprezentacija. Tek pobjednik prolazi dalje, u prave kvalifikacije (kontinenalne) u Leipzigu, gdje će nastupiti najbolje europske reprezentacije, a od osam samo će najbolja produžiti ka Olimpu...

Slika 2 od 2.
Foto: Karlo Dževerlija

"Što mogu reći, nego još jednom ponoviti kako sjajnu generaciju imamo! Ovi igrači stalno potvrđuju da imaju veliki potencijal, iako moram reći da još puno moraju učiti jer još ne znaju igrati odbojku. Sjajni su bili Krnić i Željko Nojić, zatim i Sikirić, Kovačević i Vulin. Pripremat ćemo se sada za turnir u Finskoj, imamo šanse, vidi se koliko dečki mogu brzo napredovati kada su u pogonu. Samo je sramota što nas Hrvatski odbojkaški savez prati tako slabo. Logistika nam je jako loša, pa evo meni danas na klupi nije smio sjediti prvi pomoćnik Nenad Komadina samo zato što ga nije bilo na popisu!" - zadovoljan, ali i ljut bio je izbornik Vinko Dobrić.

Igrači su se pak pokušavali koncentrirati na pozitivno:
"Odlično smo igrali, cijela momčad. U Latviji smo stvarno bili loši, ovo je neka druga priča. Drago mi je da je izbornik zadovoljan mojom igrom. kad sam spreman blok je moje dobro oružje", rekao je tehničar Inoslav Krnić, a srednji bloker i odnedavno igrač novog talijanskog kluba prvoligaša Parme Igor Omrčen je dodao:
"Bio je užitak opaliti zadnji poen posred njihova terena. Rekao mi je Krnić da je zadnja lopta za Ćoškovića, ali rekao sam mu, nema šanse, moja je! Stvarno smo dobro igrali, ali pomogla nam je i promjena u njihovoj momčadi. Nisu im igrala dva ključna igrača iz prve utakmice i nije to više bila ista momčad" - priznao je Omrčen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!