Zimski sportovi

NHL: Toronto Leafsi iznenadili u Dallasu

Nikola Movrić • četvrtak, 23.10.2003.

Od sinoćnjih šest utakmica sjevernoameričke hokejaške lige NHL, čak dvije su završile nakon produžetaka. Najveće iznenađenje sinoć su napravili hokejaši momčadi Toronto Maple Leafs, koji su u gostima pobjedili momčad Dallas Stars.

"Zvijezde" su povele već u sedmoj minuti golom Mikea Modana, nakon dodavanja Dimaia i Otta, te je sve izgledalo kao da će Dallas držati sve konce igre. Sve do polovice utakmice Dallas je držao to vodstvo, a onda je u 13. minuti drugog dijela Ponikarovsky pogodio izjednačujući pogodak za Toronto. U zadnjoj trećini odlučujući i koban trenutak za Dallas je bio kad je u 14. minuti pogodio Joe Nieuwendyk, dok je Toronto imao power play.

Samo pola minute prije kraja, Reichel je potvrdio pobjedu Maple Leafsa. Jedan od najboljih igrača na ledu bio je upravo Joe Nieuwendyk, nekadašnji igrač "zvijezda", koji je bio ključan igrač u osvajanju Stanley Cupa 1999. godine. "Poštujem navijače Dallasa i moram reći da mi je u Dallasu bilo jako dobro. Bili su korektni prema meni", izjavio je Joe Nieuwendyk.

Jedna od utakmica završena tek nakon produžetaka bila je između Anaheim Mighty Ducksa i Philadelphia Flyersa. "Patke" su odmah na početku stvorile dosta veliku rezultatsku prednost od 2:0, nakon pogodaka Sergeja Fedorova u trećoj i Vaclava Prospala u šestoj minuti igre. No, prednost nije dugo trajala. Već u 10. minuti Eric Chouinard uspio je smanjiti rezultat na 2:1, a u 15. minuti Jeremy Roenick izjednačuje.

U nastavku igre Petr Sykora dovodi "patke" u novo vodstvo, ali su do kraja redovitog dijela Flyersi uspjeli izjednačiti pogotkom Tonyja Amontea. Nakon toga produžeci i nisu dugo trajali. Već nakon minute i deset sekundi Rob Niedermayer dovodi domaće do teške, ali zaslužene pobjede.

NHL, četvrtak 22. listopada: Dallas Stars – Toronto Maple Leafs 1:3, Anaheim Mighty Ducks – Philadelphia Flyers 4:3 (pr.), Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 4:1, New Jersey Devils – Florida Panthers 1:2, Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 1:1 (pr.), Vancouver Canucks – St. Louis Blues 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!