Zimski sportovi

NHL: Derbi bez pobjednika

Nikola Movrić • četvrtak, 27.11.2003.

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu (NHL) odigran je pravi derbi prošlogodišnjih finalista Stanleyevog kupa, New Jersey Devilsa i Anaheim Mighty Ducksa. Momčadi su se nakon produžetaka razišle neriješenim rezultatom...

Derbi je završio rezultatom 3:3. Iako su "vragovi" vodili s 3:2 u zadnjoj trećini, napravili su kobnu pogrešku s letećom izmjenom, te su zbog toga dobili kaznu od dvije minute s igračem manje. To su gosti znali iskoristiti, pa su dvije minute prije kraja s igračem više izjednačili pogotkom Fedorova. U produžetku golova nije bilo jer su oba vratara odlično obavila svoj posao. Obojica, Martin Brodeur i Jean-Sebastian Giguere, imali su po 33 obrana u utakmici.

"Crvena krila" iz Detroita lakoćom su pobijedila momčad iz Edmontona rezultatom 7:1. Već nakon prve trećine bilo je jasno da Edmonton ne može puno napraviti na gostovanju, jer su domaći vodili već s 2:0 pogocima Yzermana i Bootlanda. Nakon druge trećine bilo je već 4:1 pogocima Shanahana i Hulla za Detroit, te Dvoraka za Edmonton, a u zadnjoj trećini razigrali su se Thomas s jednim pogotkom i Draper s dva pogotka. "Ja samo pucam i ulazi u mrežu", rekao je Draper, koji je u zadnjih pet utakmica zabio pet golova. "Ja ću samo tako i nastaviti. Iskreno, ne želim o tome puno razmišljati, želim samo nastaviti raditi ono što radim", dodao je.

Momčad Caroline je u New York došla sa zabrinjavajućim podatkom da nisu zabili gol čak od 20. studenog kad su igrali protiv Ottawe. Taj niz su danas, nakon 186 minuta i 35 sekundi, prekinuli u gostima protiv Islandersa, pogocima Vasiceka i Hedicana.

NHL, srijeda 26. studenoga, rezultati: Anaheim – New Jersey 3:3 (pr.), Minnesota – Dallas 1:3, Nashville – Columbus 4:2, Pittsburgh – Philadelphia 1:1 (pr.), Detroit – Edmonton 7:1, Florida – NY Rangers 3:3 (pr.), NY Islanders – Carolina 0:2, Buffalo – Washington 5:2, San Jose – Chicago 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!