Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - uzvrati, 08.05.2024, 21:00 h, Santiago Bernabéu
Suci: Szymon Marciniak, Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (Poljska)
Real Madrid
Real Madrid
Joselu 88', 90'+1'
2:1(0:0) Bayern
Alphonso Davies 68'
Bayern

'Mačka s devet života': Real Madrid preokretom izbacio Bayern!

Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2024.
'Mačka s devet života': Real Madrid preokretom izbacio Bayern!
Foto: EPA

Real Madrid drugi je finalist Lige prvaka. Bayern je prvi stigao do vodstva, ali Kraljevski klub je golovima Joselua u završnici napravio preokret i ponovno pokazao veliku snagu kada je to najpotrebnije...

Real Madrid
Bayern
Real Madrid
Bayern
13
Andrij Lunin
2
Dani Carvajal
5
Jude Bellingham
(do 90'+9')
6
Nacho
7
Vinicius Junior
8
Toni Kroos
(do 70')
11
Rodrygo
(do 81')
15
Federico Valverde
(do 81')
18
Aurelien Tchaoumeni
(do 70')
22
Antonio Rüdiger
23
Ferlan Mendy
Pričuvni igrači
10
Luka Modrić
70'
12
Eduardo Camavinga
70'
21
Brahim Diaz
81'
14
Joselu
81'
3
Eder Militao
90'+9'
Trener
Carlo Ancelotti
1
Manuel Neuer
4
Matthijs de Ligt
6
Joshua Kimmich
7
Serge Gnabry
(do 27')
9
Harry Kane
(do 85')
10
Leroy Sane
(do 76')
15
Eric Dier
27
Konrad Laimer
40
Noussair Mazraoui
42
Jamal Musiala
(do 85')
45
Aleksandar Pavlović
Pričuvni igrači
19
Alphonso Davies
27'
3
Min-Jae Kim
76'
25
Thomas Műller
85'
13
Eric-Maxime Choupo-Moting
85'
 
Trener
Thomas Tuchel

Da parafraziramo jednu poznatu nogometnu izjavu: "Liga prvaka je jednostavno natjecanje u kojem 22 igrača jure loptu 90 minuta, a na kraju uvijek pobijedi Real Madrid." Kraljevski klub slavio je protiv Bayerna s 2:1 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, iako je do finiša bio u zaostatku.

Igraj na Europsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odlična je bila prva utakmica Bayerna i Real Madrida proteklog tjedna. Završila je bez pobjednika 2:2 i s obzirom na to kako Kraljevski klub igra u Ligi prvaka, večeras je pred svojim navijačima bio favorit i to je opravdao. Teže od onoga što su možda Španjolci mislili, ali finale se piše.

Prvu, pravu šansu vidjeli smo u 13. minuti koja je bila nesretna za Real. Vinicius Junior pucao je iskosa s deset metara i pogodio stativu. Lopta se ponovno odbila u noge jednog igrača domaće momčadi, ovoga puta Rodryga, ali Manuel Neuer je obranio.

U 27. minuti prisilna zamjena za Bayern, morao je izaći Serge Gnabry, a u igru je ušao Alphonso Davies. Minutu kasnije opasan pokušaj Harryja Kanea koji je opalio iz voleja s 20 metara u donji kut, no Serhij Lunin odbio je u korner.

Oštar ubačaj Viniciusa u 39. minuti išao je u okvir gola pa je morao reagirati vratar Bayerna i odbiti u korner. Do kraja prvog poluvremena nije bilo novih šansi i na odmor se otišlo bez zabijenih golova.

U 47. minuti dobra je bila pozicija za Alphonsea Daviesa nakon odigravanja Kanea, ali udarac Kanađanina je od bloka otišao malo iznad grede. Šest minuta kasnije pucao je Harry Kane u bliži kut, Lunin je bio na mjestu.

Igrala se 55. minuta kada su ponovno u prvom planu bili Vinicius i Rodrygo. Potonji je skrenuo loptu prema golu s pet metara, no ista je otišla kraj stative. U 59. minuti Rodrygo je pucao iz slobodnog udarca, ali Neuer je ponovno bio na pravom mjestu.

Pritisak na njemačkog vratara nastavio se i dalje pa je minutu kasnije morao reagirati na odličan pokušaj Viniciusa poslije Brazilčevog solo prodora. Nakon jednog udarca Jamala Musiale koji je obranio Lunin, Bayern je došao do vodstva.

Bila je to 68. minuta. Dugačka lopta Kanea za Daviesa, ispred njega bio je Antonio Rudiger, no Kanađanin je napravio dribling, pronašao prostor, izborio se za udarac s 15 metara iskosa i pogodio suprotni kut.

Nakratko se činilo da je Real poravnao u 71. minuti, no dosuđen je prekršaj Nacha nad Joshuom Kimmichom. Vrijeme je odmicalo, a Real tražio pogodak. Mačka s devet života vratila se u 88. minuti susreta.

Joselu je ušao u igru u 81. minuti, a onda sedam minuta kasnije donio poravnanje nakon što je udarac Viniciusa obranio Neuer, ali lopta mu je ispala i došla do igrača Reala.

Samo tri minute kasnije Real dolazi do potpunog preokreta. Rudiger je ubacio, a Joselu skrenuo loptu u mrežu s pet metara. Prvotno je dosuđeno zaleđe, ali nakon pregleda snimke odluka je promijenjena. Real je kompletirao preokret.

Luka Modrić je za Real odigrao posljednjih 20 minuta. Finalna utakmica igrat će se 1. lipnja na Wembleyju.

Liga prvaka, polufinale:
Real Madrid - Bayern 2:1

FOTO: EPA/Mariscal

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

PSG0:1Borussia D.
Real Madrid2:1Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!