Ostali sportovi

Sportsko penjanje: Marko Rožman dominantan u Splitu

Zoran Brešan • nedjelja, 09.05.2004.

Danas, 8. svibnja 2004. u organizaciji HPD Mosor iz Splita održano je drugo ovogodišnje natjecanje za boulder kup Hrvatske, pod nazivom Kup Sv. Duje 2004. Na natjecanje se prijavilo ukupno 25 natjecatelja (16m + 9ž) iz Splita, Zagreba i Bjelovara.

Postavljač smjerova je bio Tomaž Rant iz Slovenije, a glavni sudac Zoran Brešan. Tomaž je natjecateljima pripremio po šest atraktivnih boulder problema po krugu natjecanja tako da su se svi natjecatelji napenjali, ali je rezultat toga bilo kašnjenje u satnici pa je natjecanje započelo u 10 sati, a završilo u 19.30, umjesto u najavljenih 15.30.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

U muškoj konkurenciji je standardno dominirao aktualni prvak države Marko Rožman (SPK Svarog) iz Zagreba koji je popeo svih 12 boulder problema i tako zauzeo prvo mjesto, a iza njega su se poredali Ivan Lisica i Domagoj Čikeš, oboje članovi SPK Marulianus iz Splita. Lisica je od Domagoja bio bolji za jedan osvojeni vrh i u kvalifikacijama i u finalu. Nakon kvalifikacija Luka Kivela (HPD Mosor) iz Splita je bio za jedan osvojeni vrh bolji od svog klupskog kolege Šime Malenice pa je zauzeo četvrto mjesto, ali je Šime to nadoknadio u finalu popevši dva vrha više od Luke pa je na kraju Šime zauzeo četvrto, a Luka peto mjesto.

U ženskoj konkurenciji je također poredak za prva tri mjesta nakon finala ostao nepromijenjen. Tamara Zulim (HPD Mosor / Lanex, Rock Pillars, Iglu Šport) koja danas slavi svoj 20 rođendan je u oba kruga natjecanja bila za jedan osvojeni vrh bolja od aktualne prvakinje Hrvatske i sugrađanke Sandre Bakulić (SPK Marulianus) te je zauzela prvo mjesto. Na trećem mjestu se čvrsto pozicionirala Maja Lozić (HPD Mosor) koja je od četvrto plasirane natjecateljice Ane Previšić (SPK Svarog) u oba kruga natjecanja bila udaljena za dva osvojena vrha. Promjena se dogodila na petom mjestu gdje se popela Dajana Drakšić (PK Split) ispred Sunčice Čiško (SPK Svarog).

Organizator natjecanja se ponovno pokazao kao dobar domaćin pa je svim natjecateljima u izolacijskoj zoni osigurao doručak koji je većim dijelom sponzorirala Prerada. Nagrade za osvojena prva tri mjesta koje su dodijelili g.Goran Gabrić (predsjednik HPD Mosor) i Denis Kraljević (pročelnik KSP) bile su više nego dobre - ruksaci i knjiga Stipe Božića "Sedam vrhova" za prvo, vrećice za magnezij i po dva kompleta za drugo, a okopasne torbice i čuturice za treće mjesto. Nagrade i ostale troškove organizacije natjecanja su osigurali i financirali sponzori: Intergradnja, Iglu Šport, Potestas i Mantis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!