Nogomet

Derbi na Bernabeu, Soldo na Marića, Bišćan na Mornara

Marko Breljak • petak, 13.02.2004.

Nogometni vikend koji je pred nama donosi nam čitav niz interesantnih utakmica. U Engleskoj se igraju utakmice osmine finala FA kupa, u sklopu kojeg ćemo vidjeti četiri prave nogometne poslastice, dok će najveći derbi ovog vikenda biti igran na Santiago Bernabeu. Detalje pratite na Sportnet.hr…

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Real Madrid, osokoljen tijekom tjedna prolaskom u finale Kupa kralja nakon teškog dvoboja protiv Seville, imat će težak zadatak za nastavak pozitivnog niza. U goste im stiže Valencia, bit će to dvoboj najozbiljnijih kondidata za naslov. Madriđani su trenutno vodeći na tablici, s dva boda prednosti pred Valencijom i šest pred Deportivom. Eventualnom pobjedom došli bi do značajnije prednosti pred pratećim dvojcem. Deportivo na domaćem terenu igra s Osasunom, a vrlo zanimljiv bit će i ogled Barcelone i Atletica, jer se radi o klubovima koji se bore za Ligu prvaka.

U Italiji ćemo gledati jedno kolo bez velikog derbija. No bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se lider Milan provesti kod "utopljetnika" Leccea, gdje su Milanezi redovno loše prolazili. Njihov kiks željno će isčekivati Roma, koja gostuje kod Rapaićeve Ancone te Juventus, koji kod kuće igra s Regginom.

U Njemačkoj će Bayern, Stuttgart i Bayer, koji igraju u subotu, s nestrpljenjem očekivati nedjelju i eventualni kiks vodećeg Werdera. No prvo moraju odraditi posao, a u tome im neće biti lagano. Bayern gostuje u Bochumu, Bayer u Hannoveru, a samo na papiru će najlakši posao imati Stuttgart, koji dočekuje Borussiju iz Mönchengladbacha. Bit će to vrlo zanimljiv sudar Zvonimira Solde i Tomislava Marića, a s klupe će svoju prigodu, nakon dugotrajne ozljede, čekati i Jurica Vranješ. Werder pak, u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Kaiserslautern, kojem ne cvjetaju ruže, i sasvim sigurno neće kalkulirati. U redovima domaćih, jedna od glavnih opasnosti bit će Ivan Klasnić, a na drugoj strani je od prve minute najavljen i Nenad Bjelica.

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U Francuskoj vodeći Monaco na domaćem terenu igra s Lilleom, a u slučaju pobjede mogli bi odmaknuti još više na vrhu, jer se drugoplasirani i trećeplasirani Auxerre i Lyon sastaju u međusobnom ogledu.

Osmina finala FA kupa nudi četiri gotovo nevjerojatna derbija. Najviše pažnje bit će usmjereno ka velikom londonskom derbiju, između Arsenala i Chelsea. Vidjet ćemo još jedan londonski derbi, između Fulhama i West Hama, a svoj gradski derbi imat će i Manchester, jer United igra protiv Cityja. Jednako uzbudljivo bit će i u Liverpoolu, gdje će svoj "lučki" derbi imati Liverpool i Portsmouth. Ta utakmica bit će i za nas najzanimljivija, jer će se u njoj jedan na drugog namjeriti naši igrači, Igor Bišćan i Ivica Monar. Njihovi dueli mogli bi biti i jedan od ključeva cijelog susreta.

O svim tim utakmicama, ali i o mnogim drugima, čitajte ovog vikenda na SportNetu!

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!