Ostali sportovi

Sveti Duje za Sandru Bakulić

Bruno Karadža • četvrtak, 08.04.2004.

Dan 07. 04. 2004. godine biti će zapamćen po tome što je tada ostvaren prvi hrvatski ženski uspon smjera težine 8a, a čast da bude zapamćena kao prva hrvatska penjačica koja je savladala tu ocjenu pripala je Sandri Bakulić (SPK Marulianus) koja je na južnoj marjanskoj stijeni popela smjer Sveti Duje (8a)...

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Sandra Bakulić zadnje tri godine slovi kao najbolja hrvatska penjačica, a svakim danom to i dokazuje. Prvo je 24. listopada 2003. godine popela smjer Balada za Adelu (7c+), te postala prva hrvatska penjačica s ispenjanim smjerom težine 7c+ , a sada je ovim usponom još jednom pokazala svoju odličnu formu.

Sandra Bakulić počela se baviti penjanjem 2000. godine, a samo godinu dana kasnije počela je ostvarivati odlične rezultate. Tako je 2001. godine u prvenstvu bila druga, a u kupu treća, dok je 2002. i 2003. godine bila prva i u prvenstvu i u kupu.

Ove godine otišla je na svoje prvo natjecanje izvan Hrvatske te je na 9. Northland Boulder Kupu - Graz, Austrija zauzela drugo mjesto iza slovenke Mine Markovič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!