Ostali sportovi

Formula 1: Raikkonen strahuje za novi McLarenov bolid

Andrej Pezić • ponedjeljak, 23.02.2004.

Kimi Raikkonen strahuje da njegov novi McLarenov bolid MP4-19 neće uspjeti proći kroz ciljnu ravninu sljedeći mjesec na prvoj utrci ove sezone, utrci za veliku nagradu Australije...

Podsjetimo da je protekli tjedan Finac je za prvu utrku 7. ožujka od McLarena tražio više snage u motoru njegovog bolida. Ali nakon brojnih problema na testiranjima on je rekao: "U ovom trenutku čini se da je nemoguće završiti utrku."

Raikkonen je protekli tjedan postigao novi rekord na stazi u Valenciji, ali nije nastavio postizati najbolja vremena zbog mehaničkih kvarova na bolidu.

Rekao je: "Za početak ove sezone nemam velika očekivanja, ali tek nakon utrke u Melbourneu ćemo znati na čemu smo. To je staza koju jako volim. Ako bolid izdrži do kraja utrke mislim da bi mogao postići prilično dobar rezultat, a ako ne ja ću osvojiti nula bodova i bit ću vrlo razočaran."

Raikkonen je dodao: Brzina je dokazana, ali još ne znam kakve su karakteristike kad se uspoređuje sa bolidima ostalih momčadi. Naš bolid je imao dosta problema i trebali bi ih rješiti prije nego što se usredotočimo na njegovu brzinu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!