Ostali sportovi

Formula 1: Coulthard planira sljedeći korak

Andrej Pezić • subota, 06.03.2004.

David Coulthard, koji je od 1996. godine u momčadi McLaren Mercedesa, za sljedeću sezonu planira prelazak u Toyotu ili Williams...

McLaren je potvrdio da će Coultharda sljdeće sezone zamjeniti trenutni vozač BMW Williamsa Juan Pablo Montoya. "Toyota je momčad koja treba vozača koji će pobjeđivati, a uopće nije upitno da ta momčad vrlo napreduje," rekao je Coulthard. "Također bih volio voziti za Williams. Sad imam 32 godine i ne vidim razloga da odustanem od Formule 1." Coulthard je svoju karijeru započeo na utrci za VN Australije 1994. godine za momčad Williamsa, a 1996. je prešao u McLaren.

Williams će trebati zamjenu za Montoyu, dok je Ralfovo mjesto također upitno. Trenutno za Toyotu voze Francuz Olivier Panis, najstariji vozač Formule 1 s 37 godina, i Brazilac Christiano da Matta. Iako je McLaren napravio neuobičajan korak i unaprijed potpisao ugovor sa Montoyom, Coulthard kaže da će dati sve od sebe u ovoj sezoni. "Dat ću 100% od sebe ove sezone za McLaren i pokušat ću pobijediti u što više utrka da bih 2005. godine mogao imati mogućnost izbora sljedeće momčadi."

Coulthard je pobijedio u 13 od 157 odvoženih utrka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!