Ostali sportovi

WRC, Meksiko: Martin preuzeo vodstvo

Andrej Pezić • nedjelja, 14.03.2004.

Aktualni svjetski prvak je pobjedio na svih šest staza drugog dana relija u Meksiku, ali je zbog jučerašnje kazne od pet minuta ipak završio na petoj poziciji u ukupnom poretku. Trenutno prvi je Markko Martin, drugi je Carlos Sainz, a treći Francois Duval.

Na prvoj utrci drugog dana dugoj 25,58 km, petoj po redu utrci na reliju u Meksiku vrijeme se nije mnogo promjenilo. Vozači su morali odvoziti ovu stazu na mokroj površini zbog mjestimične kiše.

Nakon što je jučer Petter Solberg dobio kaznu od pet minuta danas može voziti bez mnogo pritiska. Solberg je u novoj Subaru Imprezi pobjedio na ovoj stazi sa više od 14 sekundi prednosti nad drugim Markko Martinom.

Nakon Solbergove jučerašnje nesreće i Marcus Gronholm je imao problema. Drugi put ove sezone Finac je imao problema sa ovjesima i izgubio je više od minute na ovoj stazi. Marcus je nakon ove staze pao na šesto mjesto u ukupnom poretku.

Sa dosta pouzdanom Xsarom ove sezone, Citroënovi vozači imaju malu prednost nad ostalim vozačima koji imaju problema sa svojim automobilima. Sebastien Loeb je bio treći na ovoj stazi, 21,5 sekundi iza Solberga. Francuz je tad bio vodeći u ukupnom poretku, a njegov momčadski kolega Carlos Sainz je bio na drugom mjestu.

Francois Duval je također bio bolji nego jučer. Fordov vozač je bio četvrti na stazi, a u ukupnom poretku peti. Duval je bio samo 1,9 sekundi iza Rovanpera koji je na četvrtoj poziciji u ukupnom poretku.

Na šestoj stazi dugoj 23,56 km Fordovi vozači Markko Martin i Francois Duval nisu odustali od pobjede na ovom reliju. Dok je Petter Solberg nastavio biti najbrži pobjedom na šestoj stazi, Duval i Martin su također forsirali svoje automobile da bi uhvatilil Citroënove vozače.

Duval je bio drugi, a treći je bio njegov momčadski kolega Markko Martin. Martin je tad preuzeo drugo mjesto u ukupnom poretku od Carlos Sainza koji je pao na treću poziciju. Belgijanac Duval je od Hari Rovanpera preuzeo četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Na kraju šeste staze Sebastien Loeb je morao odustati od relija u Meksiku. Francuz, vozač Citroëna je vodio u ukupnom poretku kad je udario u kamenje pored staze. Loeb je želio postati prvi vozač koji će pobijediti u prva tri relija sezone, ali to mu nije uspjelo.

Na sedmoj stazi relija u Meksiku dugoj 28,03 km opet je pobjedio Petter Solberg. Norvežanin je pobijedio u pet od sedam utrka na reliju u Meksiku. Iako je dobio pet minuta kazne Solberg je napravio nevjerovatan pomak, na šestoj stazi je bio deseti, a nakon ove se popeo na peto mjesto u ukupnom poretku.

Markko Martin je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku relija u Meksiku. On je tad bio 9,8 sekundi ispred Carlos Sainza.

Petter Solberg i Marcus Gronholm imali su problema od početka relija. Solberg je dobio kaznu od pet minuta, a Gronholm je imao problema sa ovjesima svog Peuegota 307 WRC.

Ova dva vozača na osmoj stazi dugoj 25,58 km vode bitku za peto mjesto u ukupnom poretku. Solberg je pobjedio i na ovoj stazi, sa 3,8 sekundi prednosti nad Gronholmom na drugoj poziciji. Razlika u ukupnom poretku između ova dva vozača je bila samo 5,5 sekundi.

Markko Martin je i na ovoj stazi ostao vodeći u ukupnom poretku. Estonijac je bio treći na ovoj stazi, 8,4 sekunde iza Solberga. Njegov momčadski kolega Francois Duval je bio odmah iza njega, na četvrtoj poziciji. Iza njega su bili Mikko Hirvonen i Carlos Sainz.

Na devetoj stazi relija u Meksiku Petter Solberg je ostvario svoju sedmu pobjedu, ali ovaj put ga je Marcus Gronholm za malo pobjedio. On je bio samo pet desetinki sekunde sporiji od Solberga.

Ova dva vozača su u tijesnoj bitci za petu poziciju u ukupnom poretku. Razlika između njih je samo šest sekundi.

Markko Martin je ostao vodeći u ukupnom poretku, a njegov momčadski kolega Francois Duval je također nastavio sa dobrom vožnjom. Belgijanac je završio ne trećem mjestu, 1,8 sekundi ispred Carlos Sainza koji je bio na četvrtom mjestu.

To je bilo dovoljno Sainzu da se popne na drugoj poziciji u ukupnom poretku. Vodeći u ukupnom poretku Martin je bio peti na devetoj stazi.

Na posljednjoj stazi drugog dana, desetoj po redu, opet je pobjedio Petter Solberg. Solberg je pobjedio na svim stazama drugog dana. On je bio nevjerovatan za upravljčem nove Subaru Impreze.

Carlos Sainz je uspio zadržati drugo mjesto u ukupnom poretku završivši drugi na ovoj stazi. On je bio 3,7 sekundi bolji od Duvala koji je bio četvrti. Martin je završio na trećem mjestu.

Ukupan poredak prvih deset nakon drugog dana:
1. M. MÄRTIN 2:48:09.4
2. C. SAINZ +14.4
3. F. DUVAL +18.1
4. M. HIRVONEN +2:40.8
5. P. SOLBERG +3:41.7
6. M. GRÖNHOLM +4:24.5
7. J. VÄLIMÄKI +6:52.9
8. G. PANIZZI +9:15.1
9. A. WARMBOLD +9:19.2
10. D. SOLA +12:12.0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!