Automoto

WRC: Petter Solberg i nakon drugog dana vodi

Andrej Pezić • subota, 17.04.2004.

I nakon drugog dana relija na Novom Zelandu u vodstvu je aktualni svjetski prvak Petter Solberg samo je sad u prednosti velikih 19,5 sekundi. Trenutno drugi je Marcus Gronholm, a treći je pobjednik prošlog relija u Meksiku Markko Martin...

Na prvoj stazi drugog dana, desetoj stazi relija na Novom zelandu dugoj 25,18 kilometara, momčadi Peugeot, Ford, Subaru i Citroën našle su se na prva četiri mjesta. Marcus Gronholm je dan započeo vrlo agresivno pokušavajući "uhvatiti" svog momčadskog kolegu Harri Rovanpera koji je na drugoj poziciju u ukupnom poretku sa 13,4 sekunde prednosti nad Gronholmom. Gronholm je pobijedio na ovoj stazi. U isto vrijeme Markko Martin pokušava uhvatiti Gronholma. Estonac je u ukupnom poretku samo 1,6 sekundi iza Gronholma.

Na jedanaestoj stazi pobjednik je opet bio Marcus Gronholm, 4,4 sekunde ispred Markko Martina i sedam sekundi ispre vodećeg u ukupnom poretku Petter Solberga. Pobjednik prva dva ovogodišnja relija Sebastien Loeb bio je četvrti, samo dvije sekunde ispred Harri Rovanpera. Markko Martin je još uvijek vozio vrlo brzo pokušavajući održati Gronholmov ritam. Markko je tad bio četvrti u ukupnom poretku.

Na dvanaestoj stazi dugoj 11,24 kilometra imali smo nekoliko zanimljivih promjena u ukupnom poretku. Ovaj put najbrže vrijeme je postigao Markko Martin i u ukupnom poretku je pretekao Marcus Gronholma. Martin je trenutno treći u ukupnom poretku, manje od dvije sekunde iza Harri Rovanpera. Finac je imao nekoliko problema sa svojim Peugeotom 307.

Na trinaestoj stazi dugoj 16,03 kilometra najbolje vrijeme je opet postigao Markko Martin koji je ovom pobjedom pretekao Rovanpera u ukupnom poretku i došao na drugo mjesto. Rovanpera je na ovoj stazi izgubio 9,9 sekundi za Martinom i pao na četvrtu poziciju dok su Martin i Gronholm došli ispred njega. Gronholm je trenutno bio treći 29,3 sekunde iza vodećeg Petter Solberga. Solberg je na ovoj stazi bio drugi.

Na četrnaestoj stazi dugoj 25,18 kilometara pobijedio je Marcus Gronholm, drugi je bio Markko Martin, a treći Sebastien Loeb. Sa ovim rezultatom Finac je u ukupnom poretku pretekao Markko Martina na drugoj poziciji. Citroën je vjerovatno bolje podesio automobil za Loeba koji je završio na trećoj poziciji 5,6 sekundi iza Gronholma. Petter Solberg je bio četvrti ispred Rovanpera, Sainza, Duvala i Hirvonena.

Na petnaestoj stazi relija na Novom Zelandu dugio 16,97 km Gronholm je ostvario još jedno najbolje vrijeme. Markko Martin je još jednom bio drugi samo 2,1 sekundu iza Gronholma. Sebastien Loeb je bio treći i sve je bliži Rovanperu koji je četvrti u ukupnom poretku.

Na šesnaestoj stazi dugoj 11,24 km pobjednik prva dva ovogodišnja relija Sebastien Loeb napokon se pridružio "klubu pobjednika". On je pobijedio na ovoj stazi. Trebalo je dosta vremena da Citroën podesi svoju Xsaru za ovu stazu. Mladi Francuz je završio tri desetinke sekunde ispred Martina koji je bio drugi. Marcus Gronholm je na ovoj stazi postigao treće vrijeme.

Na posljednjoj stazi drugog dana relija na Novom Zelandu Petter Solberg je napravio impresivan pomak, napravio je čak pet sekundi prednosti nad Sebastien Loebom. Sa ovim rezultatom Norvežanin je potvrdio svoju prvu poziciju u ukupnom poretku i ima gotovo 20 sekundi prednosti nad Gronholmom koji je drugi. Marcus Gronholm je bio treći, a iza njega je bio Carlos Sainz.

Poredak prvih deset nakon drugog dana relija na Novom Zelandu:
1. P. SOLBERG 2:42:11.4
2. M. GRÖNHOLM +19.5
3. M. MÄRTIN +24.2
4. H. ROVANPERÄ +45.1
5. S. LOEB +1:01.3
6. C. SAINZ +2:10.8
7. F. DUVAL +2:29.2
8. M. HIRVONEN +2:48.3
9. D. CARLSSON +4:47.3
10. D. SOLA +11:30.4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!