Nogomet

Hajduku ukinuta suspenzija, derbi na višoj razini

Baldo Leburić • ponedjeljak, 18.09.2000.


Hajduku je ukinuta suspenzija danas oko 13:00 h, a službeno priopćenje je iznio Ante Martinac, povjerenik Hrvatske nogometne lige, oko 13:15 sati.


Tako će se sutra, s početkom u 18.30 derbi u Splitu ipak igrati, a iz oba tabora najavljuje se pohod na pobjedu. Kakva je atmosfera u Splitu pred derbi i kako teku pripreme za utakmicu - čitajte u nastavku...

"Na osnovu članka 124. iz pravilnika HNS-a donesene su sljedeće odluke:
1) odgađa se primjena suspenzije za NK Hajduk Split do 25.09.2000. godine
2) u koliko do navedenog roka NK Hajduk ne uplati iznos (naveden je 07.09.) biti će automatski suspendiran"

Malo je upućenih vjerovalo da će ostati suspenzija, te su se karte prodavale uobičajenim tempom. Cijene ulaznica su sljedeće:
- SJEVER 20 Kn
- ISTOK 50 Kn
- ZAPAD 70 Kn
- VIP LOŽA 100 Kn

Jugozapad, tribina gdje inače navijaju BBB nije bila u prodaji, jer kažu da inače zagrebački navijači dolaze organizirano. Također u prodaji nije niti tribina jugoistok, gdje su smješteni splitski navijači (posebno pripadnici vojske), a razlozi su neredi koji su uslijedili na prošlome derbiju također protiv Dinama.

Što se tiče mjera sigurnosti uočili smo mnoge promjene u organiziranju. Naime, policija će na tribini sjever postaviti ograde kod svakog ulaza od dna do vrha tribine, što znači da će sjever biti raspodijeljen na negdje 6 ili 7 dijelova. Nismo uspijeli saznati informaciju hoće li biti policije na sjeveru (među navijačima), ali pretpostavlja se neće, jer je već poznato da će cijela tartan staza ispod sjevera biti ispunjena policijom i vatrogascima. Ograde na sjeveroistoku i sjeverozapadu su danas pričvršćene sa još dva dodatna nosača, a na Poljudu se sutra očekuje i bolji tehnički razglas, jer od subote traju probe, stoga možemo očekivati neki glazbeni program, kao što je to znalo biti i proteklih godina.

Iz Kluba navijača "Torcida" mole sve one koji vole Hajduka da dođu sutra u bijelim majicama, te da ne unose nikakva pirotehnička sredstva, već samo šalove, zastave, trube, itd... Posebna napomena stoji na pirotehnička sredstva, zbog toga šta će sutra po prvi puta na Poljudu navijači biti pregledani čak 3 puta!

Sve u svemu momci iz KN Torcide govore kako ipak cijelo ovo organiziranje policije nije u redu, jer ovakve mjere opreza nisu bile niti protiv Partizana. Oni se ograđuju od ikakvih nereda, te najavljuju predivnu navijačku atmosferu. Saznali smo i to da svi oni koji su uhvaćeni na prošloj utakmici Hajduk-Dinamo (2:0) sutra neće prisustvovati derbiju, jer su još pod sudskom opaskom, tj. na svaku utakmicu Hajduka oni moraju doći u policijsku postaju inače stupaju na snage oštre mjere zakona.

Sve u svemu sutra je dan "D" za Hajduk i za Dinamo, jer ni jednima ni drugima ne odgovara neriješen rezultat, a evo što izjavljuju akteri derbija:

Zoran Vulić, trener Hajduka: ”Mi Dinamo respektiramo, znamo da su bili najjača momčad ovih proteklih godina, igraju skoro svake godine u Ligi prvaka ili u Kupu UEFA, međutim ponavljam mi ih respektiramo, ali ih se ne bojimo. Moji momci sutra moraju izginuti na terenu, te prikazati onaj naš poznati "splitski dišpet". Mi sutra gledamo samo na pobjedu, te na ova 3 boda gledamo kao da igramo protiv Cibalije ili sličnih klubova. Hajduk je još jednom pokazao da je gospodski klub, jer nećete doživjeti da je itko u Europi izašao u susret drugom klubu sa nastupom u utorak. Što se tiče moje postave momčadi još je jedino upitan napad, jer se oporavio Deranja, ali ipak mislim da prednost imaju Bošnjak i Bilić, tj. Bošnjak i Bubalo."

Stipe Pletikosa, vratar Hajduka: "Svaki derbi sa Dinamom je utakmica puna izazova i dokazivanja, te se doslovno svaki put žestim. Sutra treba pobijediti, to me jedino zadovoljava, te bi ta atmosfera neizvjesnosti pomogla našem nogometu u cjelini. Istaknuo bih da su oni jači trenutno u napadu, te da smo podjednaki na bočnim pozicijama. Sebe neću uspoređivati sa Butinom, ali mislim da smo ipak jači na ostalim pozicijama."

Igor Cvitanović, napadač Dinama: "Dinamo je favorit na Poljudu! Hajduk ima male šanse, gotovo nikakve. Zašto se zavaravati, jer u ovom sastavu bez mnogo velikih imena na svakoj smo poziciji bolji od Hajduka. Baš na svakoj!. U biti da ne ispadnem prepotentan stavit ću nekim našim i Hajdukovim igračima znak jednakosti. To su pozicije libera (Đuzelov - Drpić) vezne linije (Miladin - Mikić i Pilipović - Musa), te lijevih bočnih (Jažić - Polovanec)."

Trenutne momčadi u usporedbi sa prošlog derbija izgledaju ovako: HAJDUK: Pletikosa, Miladin, Jažić, Đuzelov, S. Bilić (otišao), Grdić, Vučko (otišao), Musa, Baturina (otišao), Leko, Ante Miše.....

DINAMO: Ladić (otišao), Šarić (otišao), Krznar, Tokić, G. Jurić (otišao), Tomas (otišao), Pavlović, Bišćan, Mujčin, J. Šimić (otišao), Šokota....

Dakle od prošlog derbija na Poljudu Hajduk je siromašniji za Baturinu, Vučka i Slavena Bilića, dok Dinamo nema Ladića, Šarića, G. Jurića, Tomasa, J. Šimića, te Krznara i Tokića radi ozljede i Bišćana zbog kazne.

Ogled između Hajduka i Dinama počinje sutra u 18:30 h, a evo i obavijesti iz "Jadrolinije" za sve one koji putuju trajektima da će sutra plovidbe biti izvanredne, pogotovo poslije utakmice...

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!