Nogomet

Hajduk - Dinamo: Iz jedne prilike do pobjede

Sportnet • utorak, 19.09.2000.


Već je 7. kolo prvog dijela ovogodišnjeg prvenstva pružilo derbi između Hajduka i Dinama. U Splitu su Zagrepčani došli oslabljeni neigranjem kažnjenog Bišćana, ozlijeđenog Krznara i Tokića, tako da je Drpić nakon Bratislave opet zaigrao na mjestu libera. S obzirom na nedostatak nekoliko standardnih igrača Dinamo je počeo nešto povučenije što je u početnim minutama Hajduk iskoristio te uz lagan pritisak kontrolirao igru. Prvih 20-ak minuta ništa značajnije nije se dešavalo na terenu. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena bez ikakvih prilka na obje strae.

Prvu priliku koja je mogla uroditi pogotkom imali su gosti. Na desnoj strani Balaban je "okrenuo" Lalića, centrirao, ali Mujčin se nije najbolje snašao u sredini i lopta se odbila u gol aut. Uzvratili su bijeli nekoliko minuta kasnije. Leko je primio loptu na 30-ak metara prošao kroz "modru" obranu i s vrha šesnaesterca uputio udarac koji je Butina odličnom intervencijom skrenuo u korner. Nakon te neiskorištene prilke Hajduk je pritisnuo goste na svoju polovicu i u samo nekoliko minta ne koristi još dvije izgledne prilke. Prvo je Andrić pokušao iznuditi jedanaesterac, a nešto kasnije Bilić je odličnu Andrićevu loptu poslao visoko preko Butininih vratiju. Kad domaći nisu uspjeli, na suprotnoj strani uzvratili su gosti u 36. minuti. S lijeve strane Mujčin je u Hajdukovom kaznenom prostoru odlično uposlio Balabana kojem nije bilo teško s nekoliko metara, pokraj uspavanog Lalić i Sabljića savladati nemoćnog Pletikosu.

Nakon pogotka igra je živnula i Hajduk je pokušao na brzinu poravnati rezultat. Samo minuta nakon Dinamovog pogotka M. Bilić za trenutak je zakasnio na Jažićev centaršut. U tim trenucima Torcida je započela svoj pirotehnički show pri čemu je stradalo nekoliko transparenata, a susret se nastavio nakon nekoliko minuta prekida. Do kraja prvog dijela tempo igre je pao, a prilike iz kojih se mogao postići pogodak nisu iskoristili gosti. Neprecizni su bili Balaban u dva navrata te u poslednjim trenucima Sedloski glavom.

Drugo poluvrijeme započeo je Hajduk pritiskom, a Dinamo se odlučio braniti. U svlačionici je ostao strijelac prvog pogotka, dok je trener modrih, Marijan Vlak završio u bolnici. Tako su obje momčadi u drugom poluvremenu igrale bez svojih trenera na klupi. Hajdukov prtisak, međutim nije rezultirao nekim izraziti prilikama. Leko je uputio u 50. minuti slab udarac, a Butina je nekoliko minuta kasnije uz malo poteškoća uspio Andrićev udarac s 20-ak metara. Kako se odvijala igra Hajdukov je pritisak slabio, a Dinamo je rutiniranom igrom čuvao vodstvo iz prvog dijela. Pokušao je Hajduk s izmjenama osvježiti napadački red, ali bez uspjeha. Dok su gosti pojačali srednji red s namjerom čuvanja rezultata. Krajem susreta gosti su mogli i povećati svoje vodstvo. U jednom od rijetkih izleta na protivničku polovicu, Bazina se odlično probio po lijevoj strani, oštro centrirao, a Cvitanović loše je zahvatio loptu koja je završila visoko preko vratiju. Devet minuta prije kraja susreta isključen je mladi Drpić koji je danas odlično odigrao na mjestu libera. S obzirom na nekoliko prekida tokom drugog dijela sudac je susret produžio za četiri minute što međutim nije pomoglo domaćim nogometašima da poravnaju rezultat.

Sve u svemu osim nekoliko minuta nakon pogotka obje su momčadi prikazale slabu i dosadnu igru. Pobijedio je Dinamo pogotkom iz jedne od malobrojnih prigoda, dok Hajduk nije uspio opasnije tokom cijelog susreta ugroziti Butinu.

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!