Vodeni sportovi

"Nikad jača konkurencija"

Igor Dragozetić • nedjelja, 09.05.2004.

U očekivanju svečanog otvaranja Svjetskog prvenstva klase 470, Zadar je u potpunosti u znaku jedrenja. Organizatori su do sada obavili posao na najvišem nivou te samo preostaje vidjeti hoće li i vrijeme biti na strani natjecatelja. Uoči sutrašnjih početnih jedrenja donosimo vam očekivanja naših predstavnika....

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Dragozetić

Mladi Matija Longin, kome je partner Pavle Kostov, smatra da ovo prvenstvo treba prvotno iskoristiti za skupljanje iskustva: "Nemamo prevelikih očekivanja jer smo novi u klasi i nismo puno jedrili. Do sad smo bili u klasi 420. Ovo je nešto novo za nas i ovo nam je škola. Drago nam je da je Svjetsko prvenstvo u Zadru. Što se favorita tiče mislim da ih oko 25 može konkurirati za medalju. Bit će napeto tim više što je ovo posljednja provjera pred Olimpijadu. Od naših posada istaknuo bih Fantelu i Marenića te Bašića i Cupaća, kojima je ovo dobar test za Olimpijadu, i vjerujem da imaju velike šanse za dobar rezultat."

Krešimir Đakulović i Luka Dogan rasterećeno čekaju sutrašnji početak natjecanja: "Nadam se dobroj zabavi i kvalitetnom prvenstvu. Što se naših predstavnika tiče mislim da možemo računati na tri posade u finalu, a to su Bašić i Cupać, Fantela i Marenić te Ćesić i Kujundžić."

S ponajviše optimizma Svjetsko prvenstvo komentira Toni Bulaja, koji jedri u paru sa Šimom Stipaničevim: "Konkurencija je najjača što može biti. Mnogi se pripremaju godinama kako bi ovdje ispunili normu za Olimpijadu. Mi se osobno nadamo finalu, a onda ćemo vidjeti što će biti. Mislim da osim nas dvije do tri hrvatske posade mogu u finale, a možda i pet do šest."

Nakon otvaranja, koje je na rasporedu večeras u 21 sat, sa sutrašnjim jutrom počinju i dugo očekivani ogledi na moru. Jedrenja počinju u 11 sati, a takmičari su podijeljeni u 5 skupina, 3 muške i 2 ženske. Jedrit će se na dva regatna polja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!