Ostali sportovi

Kike Curavić "lovi" svjetski rekord

Sportnet • ponedjeljak, 06.09.2004.

U marini Frapa Kristijan Kike Curavić održao javnu demonstraciju ronjenja na dah u disciplini apnea static te time službeno najavio pokušaj obaranja svjetskog rekorda u naredna dva mjeseca.

Iznova fascinantan u svojoj pojavi i opsesiji ronjenjem, Dupin s Krapnja, kako Curavića često nazivaju, svojim je zaronom još jednom zadivio okupljeno mnoštvo.

Slika 1 od 2.

Svjetski rekorder u ronilačkoj disciplini apnea static njemački je ronilac Tom Sietas, koji je izdržao čak 8 minuta i 47 sekundi ispod površine vode. Curavićev najbolji rezultat je 8 minuta i 25 sekundi, stoga je s pravom optimističan kada najavljuje obaranje svjetskog rekorda.

Osim službene najave pokušaja obaranja svjetskog rekorda, današnjim događanjima u marini Frapa, Curavić se želio zahvaliti najbližim suradnicima i sponzorima koji mu omogućuju da se u potpunosti posveti ronjenju na dah. "Hvala svim sponzorima. Oni su mi puno pomogli u planiranju i pripremama, onim segmenitima ovog sporta koji su manje vidljivi, ali jako bitni. Nadam se da ću opravdati svoja i očekivanja sponzora te za dva mjeseca postaviti novi svjetski rekord." - izjavio je samozatajni Kike Curavić.

Curavić, inače, drži svjetski rekord u ronjenju na dah ispod leda. 4. travnja ove godine na sjeverozapadu Norveške, u jezeru Djupvatnet, Kike je zaronio 50 metara u dubinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!