Vodeni sportovi

Jedrenje: Kepertov memorijal

Sportnet • srijeda, 04.10.2000.


Yacht club Zagreb organizirao je jedriličarsku regatu u klasama «Optimist», «Laser» i «Europa». Naziv regate je «Kepertov memorijal». Regata se održala na «Zagrebačkom moru» - Jarunu. Učestvovalo je 62 posade Optimista, 10 Lasera i tri Europe. Prisutno je bilo 17. klubova iz cijele Hrvatske i Slovenije.

Ovogodišnji «Kepertov memorijal» je 13. po redu. Održava se kao memorijal na gospodina Ivana Keperta koji je kao prvi predsjednik Yacht kluba Zagreb svojim entuzijazmom uspostavio rad sa mladima u jedrenju u Zagrebu.

Regata ima visok rejting (1.4) po klasifikaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i to je jedan od elemenata uspjeha i odaziva natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva. Zanimljivo je da se u regati Lasera-standard skupilo deset posada, što je za standard veliki broj i za regate na moru.

Nagrade su (osim pehara) za prva mjesta bili Simpa start paketi i majice, te kape Simpa Generalni pokrovitelj regate je bio HT-Hrvatski telekom i prvi put je javno prezentiran novi narančasto-srebrni logo Simpe.

U klasi “Optimist” slavio je Marko Šestan, ispred Marjana Mrčele i Marina Siriščevića. Kod “Laseraša”, najbolji je bio Boris Vidajić, ispred Davora Perovića i Siniše Mikuličića, dok je u klasi “Europa” pobijedio Slovenac Lenart Kramberger, ispred Nike Pleteš i Kristijana Bakalea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!