OI 2004

Blanka Vlašić danas skače za medalju

Igor Jurišić • subota, 28.08.2004.

Napokon je došao dan koji smo svi s nestrpljenjem očekivali. Naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić danas će skakati u finalu skoka u vis. Tijek ženskog skoka u vis pratite UŽIVO na Sportnet.hr...

Nakon što je svima zastalo srce prilikom trećeg Blankinog pokušaja na visini 185 centimetara u kvalifikacijama, toplo se nadamo da Blanka danas neće imati sličnih problema. Uostalom i sama je izjavila kako je kvalifikacijski nastup daleko stresniji od finala i vjerujemo kako će danas Blanka svima pokazati što može. A može puno, može preko dva metra. Blanka je ove godine konačno uhvatila kontinuitet dobrih skokova, stoga s pravom može pucati na najviše dosege.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ono što najviše ohrabruje je konstantno podizanje forme naše visašice, koje je kulminiralo u Ljubljani fantastičnim skokom od 203 centimetra. Nažalost, početkom tjedna Blanku je povišena temperatura prikovala uz krevet, par dana nije trenirala i pitanje je koliko će se to odraziti na njen nastup u finalu. Od sveg srca se nadamo da je bolest neće omesti u ostvarenju njenog sna, a zadnja dva skoka iz kvalifikacija daju nam pravo na optimizam.

Ako želi medalju Blanka će vjerojatno morati ići preko dva metra. Konkurencija je strašna, pored Blanke još šest visašica išlo je preko dva metra ove godine. Od tih šest, četiri su u današnjem finalu. Najveća kandidatkinja za zlato je fenomenalna Južnoafrikanka Hestrie Cloete koje ove godine ima preskočenih 204 centimetra. Uz Cloete 204 cm preskočila je i Yelena Slesarenko. Naša Blanka je treća ove godine sa 203 preskočena centimetra, dok su preostale dvije finaliskinje koje su skakale preko dva metra Ukrajinka Iryna Mykhalchenko s 201 cm te Amerikanka Amy Acuff s preskočenih 200 cm. Uz ove atletičarke blizu dva metra skakale su Ukrajinke Babakova i Styopina, koje imaju ove godine preskočenih 199 cm i nije isključeno da baš na Olimpijskim igrama pronađu dodatnu inspiraciju za skok preko dva metra.

Kao što vidimo, put do medalje bit će izuzetno težak, stoga nemojmo pred Blanku stavljati prevelike zahtjeve. Neka večeras izađe na zaletište opuštena, neka da sve od sebe i ako to bude dovoljno za medalju, nitko sretniji od nas. Natjecanje u skoku u vis na rasporedu je u 19 sati. Sretno Blanka!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OI 2004Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!