Rukomet

Barcelona s(p)retno u četvrtfinale

Ivan Varat • nedjelja, 12.12.2004.

U dvoboju španjolskih "divova" Portlanda i Barcelone već u ranoj fazi - osminifinala Lige prvaka prolazak dalje izborila je Barca iako je opasno "visila" u odličnoj utakmici u Pamploni. Naši rukometaši nisu bili previše zapaženi u tom susretu dvaju velikana...

Najzanimljiviji uzvratni susret osmine finala Lige prvaka odigran je u Pamploni gdje je Portland San Antonio pobijedio sa šest golova prednosti (30:24), no iako je Barcelona bila na "rubu provalije", ipak nastavlja natjecanje zbog više postignutih golova u gostima (28:22 za Barcu u prvom susretu).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Junak utakmice bio je vratar Barce David Barrufet koji je u posljednjim sekundama obranio udarac Garralde koji bi Portlandu donio prolaz u četvrtfinale.

Najefikasniji u redovima domaćih rukometaša bili su Albert Rocas sa deset golova, te Jorgensen i Martin sa po pet, dok se Ivano Balić nije upisao u strijelce. Kod Barce Iker Romero osam golova, Slovenac Luka Zvizej pet, a Davor Dominiković bez gola.

Njemački Flensburg dosta je teško izborio četvrtfinale nadoknadivši minus četiri iz prve utakmice protiv švedskog Savehofa. Flensburg je u svojoj dvorani slavio sa 31:26, no Šveđani su skupo prodali svoju kožu.

Sedamnaest minuta prije kraja susreta domaćini su vodili sa velikih 23:16, no gosti su smanjili na 26:22 u 51. minuti, ali ipak sve je dobro završilo za Blaženka Lackovića (4 gola) i suigrače. Najbolji kod Flensburga Marcin Lijewski sa devet golova, kod Savehofa mladi Jonas Larholm sa 13 golova.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Šolin i Zovkov Fotex uvjerljivo je prošao Zaporožje uz 12 golova bivšeg Zagrebaša Kirila Lazarova, kao i Ciudad Real danski Gudme uz tri gola našeg Mirze Džombe. Drugi njemački predstavnik Lemgo (Schwarzer 6) također je izborio četvrtfinale usprkos minimalnom porazu od ruskih Čehovskih Medveda (Egorov 8).

Gorenje je poraženo u Francuskoj od Ivrya sa jedan razlike (26:25) u osmini finala Kupa pobjednika kupova, no Slovenci idu dalje zbog pobjede od dva razlike u Velenju. Vedran Zrnić (7) najbolji kod Gorenja i u uzvratu. Predstavnik BiH iz Ljubuškog Izviđać nadoknadio je minus četiri iz prvog susreta protiv slovenskog Preventa pobjedom 30:22.

Makedonski Vardar iz Skoplja potvrdio je prolaz pobjedom i na svom parektu protiv danskog Konenhagena (27:23). Ždrijeb četvrtfinala europskih kupova gdje ćemo imati dva predstavnika (Zagreb i Medveščak u Kupu kupova) održati će se u utorak Beču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!