Rukomet

Naši "Španjolci" ukupno devet pogodaka, Kiel slavio

Branimir Korać • četvrtak, 23.09.2004.

Španjolci su odigrali susrete drugog kola Prve rukometne lige. Naši internacionalci nisu imali posebno nadahnut dan. Izdvajamo i derbi susret Bundeslige u kojem je Serdarušićev Kiel bio bolji od Gummersbacha.

ŠPANJOLSKA:

Tonči Valčić ofdlično je odigrao drugu utakmicu španjolskog prvenstvenog rukometnog kola. Iako je njegova Torrevieja doma poražena od Almerie 27:26, Valčić je igrao vrlo dobro. Postigao je četiri pogotka, ali sva četiri u ključnim trenucima kada je Torrevieja hvatala zaostatak. Najefikasniji kod Almerije bio je Sarmiento sa sedam pogodaka dok je Torrevieju predvodio Rochel s istim brojem pogodaka.

Granollers Patrika Ćavara bio je bolji od Teke Cantabrie 24:20. Bila je to tvrda utakmica u kojoj je pobjednik rješen u posljednjih 15 minuta. Naš reprezentativac postigao je tri pogotka dok je u njegovom Granollersu najefikasniji s osam pogodaka bio Campos. Kod gostiju najefikasniji bio je Rio s pet pogodaka.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

U visokoj pobjedi Portland San Antonia nad Valladolidom 32:23 naš Ivano Balić nije se upisivao u listu strijelaca. U rezultatski nezanimljivom susretu Portland su predvodili Rocas Richardson i Garrallda s po pet pogodaka. Najefikasniji kod Valladolida bio je Gull sa sedam golova.

Ademar Leon Pere Metličića bio je uvjerljiv na gostovanju kod Valencie. Uz Metličićeva dva pogotka Leon je slavio 36:21. Prvo ime Leona bio je ponovo Rus Denis Krivošljikov, šest pogodaka. Domaćina je predvodio Decsi sa sedam golova. Ciudad Real također je bio vrlo uvjerljiv. Slavio je na gostovanju kod Altee 31:22 uz sjajnu igru Stefanssona, sedam golova.

Barcelona je s 38:26 bila bolja od Bidasoe. Slovenac Zvizej i Iker Romero s po sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Barcelone.

Slika 2 od 3.

NJEMAČKA:

U njemačkom prvenstvu odigran je jedan susret. Kiel našeg Noke Serdarušića svladao je Gummersbach 36:32. Kiel je od samog početka susreta kontrolirao rezultat, a ključni trenutak bio je početak drugog poluvremena kada odlazi na plus tri i ne spušta prednost ispod te razlike. Što se tiče strijelaca, domaćina su predvodili Zeitz s devet i Lovgren s osam pogodaka. Kod gostiju najefikasniji bili su Dragunski i Narcisse s po osam pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!