Rukomet

Odlični Valčić i Metličić

Branimir Korać • nedjelja, 26.09.2004.

Treće kolo španjolske rukometne lige nije donijelo iznenađenja, ali zato je dobre predstave naših internacionalaca. Pero Metličić i Tonči Valčić pružili su odlične partije. Patrik Ćavar nije bio najbolji u napadačkom smislu, ali ponovo je pružio mnogo dobrog u obrani.

Torrevieja našeg Tončija Valčića odigrala je dobru utakmicu na gostovanju kod Morraza i odnijela bod igravši 27:27. Domaćin je većim dijelom utakmice vodio, ali Teorrevieja je pogotkom Milinovića na samom kraju susreta ipak uspjela izjednačiti. Valčić je bio među najboljima u gostujućoj momčadi postigavši pet pogodaka. Prvi strijelac kod gostiju bio je Rochel s devet pogodaka, a kod domaćina Muratović sa sedam.

Barcelona je ponovo slavila ovog puta na gostovanju kod uvijek neugodne Almerie 33:26. Već do odlaska na odmor Barcelona je stekla prednost od pet pogodaka i tu prednost znalački održavala do kraja susreta. Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Jeppesen sa šest pogodaka. Kod domaćina prvo ime Javier Rojas sa sedam golova.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Vrlo zanimljiv susret odigrali su Granollers i Bidasoa. Bidasoa je slavila 27:24. Odlično je igrao Carton koji je postigao osam pogodaka. Kod gostiju Masach šest pogodaka, a naš Ćavar dva.

Vrlo uvjerljiv bio je Alcobendas protiv Valencije. Alcobendas je na svom parketu slavio 35:26. Predvodio ga je odlični Parra s 11 pogodaka dok je kod gostiju najistaknutiji bio Andreu također s 11 golova.

Pero Metličić odigrao je odličnu utakmicu u pobjedi Ademar Leona nad Alteom 34:21. Naš reprezentativac postigao je četiri pogotka kao i Kjelling, Colon i Krivošljikov. Uspješniji od njih bio je tek Juanain koji je postigao pogodak više. Kod Altee najefikasniji Gjessing, Riise i Panadero s po pet golova.

Još jedan favorit bio je uvjerljiv. Ciudad Real na gostovanju nije imao problema s Arrateom i slavio je 34:22. Trives s osam golova predvodio je goste, dok je kod domaćina Kraljić postigao polovicu pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!