Rukomet

Zagreb - Montpellier: Veliki pad u završnici

Ivor Krapac • nedjelja, 24.10.2004.

Rukometaši Zagreba pretrpjeli su i drugi ovosezonski domaći poraz u Ligi prvaka. Iz Doma sportova bodove je odnio francuski Montpellier, glavni favorit skupine B, ostavivši Zagrebaše s malom nadom u prolaz u osminu finala...

Zagreb, treće kolo Lige prvaka
ZAGREB - MONTPELLIER 27:30 (14:14)
Dvorana II Doma sportova, 3.500 gledatelja
Suci: Abrahamsen i Kristiansen (oba Norveška).

ZAGREB: Blažičko (14), Matošević (2), Stoilov 1, Pongračić, Goluža 6, Vuković 1, Batinić, Kaleb 7 (2), Špoljarić 3, Vori 5, Valčić, Štritof, Majnov 3, Horvat 1.

MONTPELLIER: Omeyer (8), Karaboue (4), Anquetil, Kabengele 1, Junillon, Karabatić 4, Bosquet, Puigsegur 1, Dole 7, Guigou 8 (5), Juriček, Sioud 3, Bojinović 3, Golić 3.

Isključenja: Zagreb 8 minuta, Montpellier 14 minuta
Sedmerci: Zagreb 2-3, Montpellier 5-6.

Počelo je kao i protiv Zaporožja, dakle - loše, mlitavo, dekoncentrirano... Zagrebovi napadi trajali su predugo, bez prave ideje i rješenja, a Francuzi su na drugoj strani bili neumoljivi i pobjegli do 5:1 nakon osam i pol minuta igre. Za goste je sjajno krenuo desni vanjski pucač, Tunižanin Sioud, koji je u tom razdoblju dvaput "rasparao" Matoševićevu mrežu. Jedini Zagrebov pogodak postigao je Nikša Kaleb.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Nakon 12 minuta igre Francuzi su i dalje bili na pet razlike, 7:2, a potom je Matoševića zamijenio Nikola Blažičko. Pravi jocker s klupe, kao i protiv Zaporožja... Zagrebov vratar skupio je pet obrana u narednih deset minuta, zapalivši iskru koju su u napadu popratili Kaleb, Špoljarić i Goluža, za smanjenje na 10:9 na ulasku u 22. minutu. Približavanje na samo gol minusa podiglo je atmosferu na tribinama, a gostujući trener Patrice Canayer reagirao je time-outom.

Ubrzo nakon povratka s minute odmora Zagreb je poravnao na 11:11, Vorijevim pogotkom u 24. minuti, a u završnici prvog dijela otišao i do dva razlike, 14:12 u 28. minuti. Nakon slabog početka, obrana je djelovala bolje, Blažičko je i dalje skidao sve što je mogao... No, nastavak nije bio podjednako uvjerljiv. Do "velikog odmora" gosti su se vratili u egal, sedmom Omeyerovom obranom i Golićevim pogotkom za 14:14 nakon 30 minuta.

Početak drugog poluvremena donio je potpunu izjednačenost, uz dobre dionice Goluže i Kaleba za momčad Brune Gudelja, a lijevog krila Guigoua za Montpellier. Obje momčadi vodile su s maksimalno pogotkom razlike, a Zagreb je najveću priliku za veći odmak propustio kad je od 32. do 34. minute primio dva gola s igračem više, za vodstvo Francuza od 17:16.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ono što je tada mogao, Zagreb je napravio sredinom drugog poluvremena. Kaleb je zabio dvaput, a Špoljarić, Goluža i Vori po jednom za domaće odvajanje na 24:21 u 47. minuti. Izgledalo je da se pobjeda, ili barem bod, nudi "na pladnju", jer su Francuzi počeli griješiti i gubiti lopte. Zagreb se držao do 25:22, a onda pad...

Gosti su u samo četiri minute, od 48. do 52., napravili seriju od 4:0 i poveli s 26:25, uz tri Guigouova pogotka iz sedmerca. Zagrebova prednost istopila se vrlo brzo, s nekoliko nespretnih reakcija Vukovića i Goluže u napadu, a iskusni Francuzi su se "zahvalili" - pobjedom. U 56. minuti ponovno su bili u osjetnijoj prednosti, 28:26, a dva Bojinovićeva pogotka, za završnih 30:27, zaključila su uspješan Montpellierov posao u Zagrebu.

Francuzi u tri kola imaju isto toliko pobjeda, a momčad Brune Gudelja je "na rubu", s bitno smanjenim izgledima za prolaz među najboljih 16. S dva domaća poraza protiv glavnih konkurenata za prolaz teško je očekivati puno, no nada još živi...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!