Nogomet

Kranjčar: "Izlazak Kovača preokrenuo je susret"

Tomislav Pacak, Dario Dodić • nedjelja, 10.10.2004.

Nakon susreta Hrvatska - Bugarska, mnogobrojnim novinarima su se obratili izbornici Hristo Stoičkov i Zlatko Kranjčar. Zadovoljniji je, očekivano, bio bugarski izbornik koji je izrazio zadovoljstvo igrom i karakterom svoje momčadi u drugom dijelu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Zadovoljan sam svojim igračima, kako smo odigrali vidi se da imamo budućnost. Smatram da je ovakav rezultat teško ostvariv u kvalifikacijama. Uvjerio sam se u snagu svoje momčadi, kada su se moji igrači nakon 0:2 vratili u drugom poluvremenu i došli do 2:2.

Stoičkov se osvrnuo i na suđenje kojim je bio iznimno zadovoljan: "Još samo želim zahvaliti sucima. Collina je još jednom pokazao da je veliki sudac i da je s pravom broj jedan u svijetu."

Upitan je li očekivao da se njegova momčad može vratiti nakon 0:2, Stoičkov je odgovorio:"U drugom poluvremenu smo pokazali da se možemo vratiti. Bio sam uvjeren u to, a moji su igrači u drugome dijelu sjajno zatvorili Hrvatsku koja nije mogla doći do prilike. Nisam očekivao ovakav razvoj utakmice. Nakon iznenađujućeg prvog pogotka i jedanaesterca za 2:0, moji su igrači pokazali snagu i sjajno se vratili."

Puno je mjesta za napredak u bugarskoj momčadi, svoje viđenje toga dao je bugarski izbornik: "Poboljšat ću ono što smo propustili u prvom dijelu. Dvije utakmice nikada nisu iste pa je teško tražiti mane na temelju samo jedne utakmice. Drago mi je da su moji igrači pokazali kvalitetu i uspjeli se vratiti."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Legendarni bugarski reprezentativac dao je i svoju ocjenu hrvatske reprezentacije: "Smatram da je hrvatska reprezentacija vrlo dobra momčad sastavljena od mladih igrača. Ima trenera koji uvijek traži pobjedu. Zahvaljujem treneru Kranjčaru koji je pružio najbolje od Hrvatske, ovakvim našim pristupom omogućujemo mladim igračma da se razvijaju."

Izbornik "kockastih", Zlatko Kranjčar, nije bio pretjerano nezadovoljan, iako se osjetio žal zbog ispuštene pobjede: "Što reći - sigurno 2:2 nije zadovoljavajuće nakon 2:0. S druge strane, nema ni razloga za nezadovoljstvo. Imali smo sjajnog protivnika, Bugarsku, koji je pokazao kvalitetu. Igrali smo dva različta poluvremena; prvo nadahnuto, rastrčano, agresivno, što je urodilo plodom, no već se u zadnjih pet minuta prvog dijela vidjelo da će Bugari u drugom dijelu ić na sve ili ništa".

Kranjčar nije zamislio formaciju kakva se pojavila u drugom dijelu, no dogovor s odmora nije se ispoštovao: "Na poluvremenu sam tražio od igrača da igraju dosta 'visoko' i oprezno. Nažalost, moji su igrač nesvjesno Bugarima dopustili da se razigraju i da nam prijete. Sigurno se dogodio veliki hendikep jer je Robert Kovač zatražio zamjenu jer je imao grčeve, što je rezultat neigranja u klubu. Došlo je do promjene ritma, isto tako, i izlazak Nike Kranjčara zbog zamora pridonio je slabijem ritmu s naše strane.

Naravno, svjestan je izbornik Kranjčar kako su Bugari prikazali sjajnu igru: "Mislim da treba čestitati Bugarskoj koja je došla do 2:2 dobrom igrom. Nisam jako nezadovoljan, nisam ni sretan, no osvojili smo (u dosadašnje tri utakmice, op. a.) ono što u početku možda nismo očekivali. Martin Petrov i Berbatov bili su ključni igrači bugarske momčadi koji su svojom kvalitetom stvarali probleme našoj obrani. Isto tako i Stilian Petrov odigrao je jako dobro."

Cico je prokomentirao i situaciju u skupini nakon današnjih susreta: "Kao što sam rekao i pred početak kvalifikacija, Švedska, Bugarska i Hrvatska će se boriti za prve dvije pozicije, a tako i dalje mislim.

Upitan je li formacija nakon prve zamjene bila u skladu s dogovorenom, Kranjčar je odgovorio: "Jurica Vranješ se samovoljno povukao u liniju obrane, na momente igrao i na mjestu libera. Pokušao sam ga izvući više naprijed, no bio je malo blokiran. Preuzimam dio odgovornosti i kritike."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!