Rukomet

Duje, Blanka, rukomet i samostrel obilježili 2004.

Bojan Purić • nedjelja, 19.12.2004.

U 53. po redu anketi Sportskih novosti, izabrani su najbolji sportaši Hrvatske u godini na izmaku. Trofeje su dobili Duje Draganja, Blanka Vlašić, te dvije reprezentacije; muška rukometna i ženska u gađanju samostrelom.

Najboljom sportašicom je, s iznenađujuće velikom prednosti u broju glasova, proglašena atletičarka Blanka Vlašić, članica ASK-a iz Splita. Naša skakačica u vis dobila je 230 glasova, čak 137 više od stolnotenisačice Tamare Boroš. Velika popularnost donijela je Janici Kostelić 56 glasova, a vrlo skromno četvrto mjesto pripalo je plivačici Sanji Jovanović s 25 glasova. Za tenisačicu Karolinu Šprem opredijelilo se osam glasača.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Duje Draganja, plivač riječkog Primorja Erste banke, ponio je trofej za najboljeg sportaša, osvojivši 294 glasa. Slijedi rukometni trojac; Ivano Balić (80 glasova), Mirza Džomba i Venio Losert (po 5), te plivač Mihovil Španja (četiri glasa).

Od ukupno 398 hrvatskih sportskih novinara, njih čak 394 svoj je glas u konkurenciji momčadi dalo hrvatskoj muškoj rukometnoj reprezentaciji, a preostala četiri glasa otišla su veslačkom dvojcu Siniši i Nikši Skelinu.

Najboljom ženskom ekipom proglašena je hrvatska ženska reprezentacija u gađanju samostrelom sa 142 glasa, 21 više od rukometašica Lokomotive iz Zagreba. Treće mjesto pripalo je košarkašicama Gospića s 48 glasova.

Trofej "fair-play" dobili su automobilisti Zvonimir Martinčević i Marin Frčko, nagradu za pothvat godine dobio je plivački maratonac Veljko Rogošić (preplivao La Manche), a posebno priznanje organizatora dobio je plivač-paraolimpijac Mihovil Španja.

Svečanost je održana u zagrebačkom hotelu The Westin, a u glasačkom žiriju već tradicionalno bili su i novinari Sportneta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!