Ostali sportovi

Splićani bolji od Zagrepčana u Zagrebu

Sportnet • nedjelja, 05.06.2005.

U uzbudljivom finalu prvog ovogodišnjeg turnira PH u odbojci na pijesku iz serije VIP TOUR splitski par Ivković/Križanović je, pred gotovo popunjenim tribinama pomoćnog terena na Jarunu, pobijedio zagrebačku kombinaciju Perić/Nojić (28:26, 21:16)...

Slika 1 od 1.

U susretu koji je prethodio, naša najbolja ženska kombinacija Glavaš/Jurčić očekivano je slavila nad Ribičić/Prnjak (21:12, 21:18). U borbi za treće mjesto bolji su bili parovi Bobuš/Steinocher kod muškaraca te Čutura/Bečić kod žena.

Prije početka polufinalnih susreta turnir je nakratko prekinut kako bi igrači i organizatori „zaradili“ Jarunu ekozastavu. Naime, u sklopu ECOFLAG-a, projekta koji je inicirala Svjetska odbojkaška federacija, uoči turnira Svjetske serije VIP Open 2005 očišćeno je područje od kluba Aquarius do prostorija Kluba odbojke na pijesku Zagreb.

U akciji su sudjelovali odbojkaši Perić, Nojić, Osmokrović, Jureša i Blauhorn, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, direktor natjecanja VIP Open Roberto Reggiani, tehnički supervizor FIVB-a Nikos Sofianos, sportski direktor VIP Toura Dinko Hodak te direktor MPG-a Josip Bašić. Organizirali su je ŠRC Jarun, Turistička zajednica grada Zagreba, Klub odbojke na pijesku Zagreb te MPG, a provodit će se i širom Jadrana u sklopu VIP Toura 2005.

Kao zanimljivost treba spomenuti da je u Zagreb već stigla i prva skupina igrača iz Australije prijavljenih za VIP OPEN, koji počinje sljedeći tjedan u srijedu. Australski profesionalci sletjeli su u 14 sati, a sat i pol kasnije su već odrađivali prvi trening na Jarunu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!